Renk tespit etme

yanıtlarınız çok agrasif hocam burada amaç insanların bir birlerine yardımcı olması. Bilmediklerimizi soralım, öğerenelim, tartışalım diye burada toplanıyoruz sizin egonuzu tatmin etmek için değil. Gönderilerinizi bir süredir okuyorum hep bir tepeden bakıyorsunuz.

1 Beğeni

Haklı olabilirsiniz.

Tabi ki. Tartışalım.

Nasıl bir ego? Mesela adımı biliyor musunuz? Yada ben sizin? Yada bir birimizi tanıyor muyuz? Sizce bu ego mu?

Tepeden demesek.

Hani bir sorun ve çözüm mantığı ile baksak.

Burada benim de şikayetçi olduğum bir durum var.

Bir soruyu anlamak çözmenin yarısıdır.

Sorunu olan sorar.

Ama asıl sorununu görememe ihtimali olabilir.

Aslında basitçe sordum.

Ama nesneden ne kastettiğimi anlamamış.

Basit çözümü anlamamış.

Nesne diyorum taş tipi diyor. Bir türlü tahta, tahtanın kareleri, karelerdeki taşların konumunu nesne kabul edemiyor.

Yani aslında bir çok kafasında sabit var.

Alternatif çözümü algılayamıyor. Bir önceki mesajımda nedenlerini yazdım oradan okursunuz.

Şu tepeden ego falan gibi konulara takılmayın. Kimse kimseyi tanımıyor. Bir şey çözmek isteyen çözer.

Sorar daha da sorar.

En azından neden renk aramak zorunda olduğunu anlatır ki. Biz de open cv ile renk tespiti de bir yere kadar deriz.

Yani boşverin nickleri egoları.

EDIT 1:

Hatta bakın sorularda daha açıklayıcı olurlarsa nasıl daha farklı çözümler üretilir. Örnekleyim.

Mesela bu bilgiyi başta verse. Aydınlatmanızı kendiniz yapın. Aydınlatmalı bir kafes de deneyebilirsiniz. Sabit bir güçlü ışık kaynağı kullanmayı deneyin. Işığı sabitleyecek bir aydınlatma kafesi kullanın.

Üç tane enkoder knob ile hsv kalibrasyonu için bir arayüz oluşturun gibi sayısız çözüm oluşturulabilir.

Yani burada sınır koşullarını bilmezsek at tut tahmin oynarız. Bu da çoğu zaman facia oluyor.

Ve daha da ilginci kalibre edilemez gibi bir sabit fikir edinmiş.

Ne gerek var? Bir sor bakalım edilemez mi? Var mı bir çözüm.

Başlık renk tespit etme. Sorun renk tespiti değil. Sınır koşulları bulanık, sonuçta hayır o işe yaramadı hayır bu işe yaramadı. Peki ne işe yaradı? Başlık ne çözdü, okuyanın ne işine yaradı?

Mesela bir diğer yanlış.

Neden ilerletilmesin. Taşların ilk konum bilgileri var. Olası gidebileceği kareler belli. Taş ilerleyince hangi kareden eksildiği belli.

Rengine ihtiyaç yok ki. Kolayca bulunduğu konumdan rengi tahmin edilebilir. Ha bu arada zaten satranç tahtası da yanlış. A8 ve H1 Kareleri daima beyaz olur.

Burada H1 Bordo, A8 Mavi kaleler ikisi de açık renk karede olmalı.

Yani karelerin koordinatı ile taşın tipi bile görüntüleme ile özel bir gayret gerekmeden hangi karede başladığına bakarak kolayca bulunur.

Ne rengine ne şekline bakmaya gerek yok.

Bu ve bunun gibi çözümler varken.

Hayır grayscale olmaz rengi lazım. Kesin lazım hemde farklı ışıkta diye diretmek hem bilmeyim hemde bilmiyorsun demek maalesef soranların hastalığı.

Biraz da çuvaldız iğne kendimize batıralım yani.

Burada hello world koduna müdahele etmiyorum. Alternatif nüansları kaçıranlara bakıyorum zaten. Bunu ukalalık görme lütfen.

Sadece sabit bir çözüme odaklanıp, alternatiflerine ikna olamama ve asıl soruna odaklanamama durumu var.

Ki kalibrasyon konusunu anlatacaktım ki. Ona da olmaz deyip kestirip attı. Tamam olmaz diyorsa olmaz. Yapacak bir şey yok. Bazıları bildiğinden şaşmaz. Ben onlar için değil, sonrasını farklı yollar düşünmek isteyenler için yazıyorum.

ya kardesim simdi bu kadar ugrasmisin quotlayarak yazmissin. Keske ayni performansi problem cözümünde de gösterseydin. Sonraki mesajda onun bunun kaniti gibi mesajlarimizi yanitlarsiniz diye bir sey yazmaya korkar olduk. Sizden bir cevap beklemiyorum artik. Proje sona ulastiginda size tesekkür etmek icin yazmistim sadece. Daha amac odakli ve saygili ilerledigimiz günler dilerim

tesekkür ederim @AngaraliJoo bey

Kardeşin değilim.

Keske siz de soru sorma ve anlama performansınızı bir gözden geçirseniz.

Yok lafınızın arkasında durursanız bir şeyden korkmanıza gerek yok.

Cevap size özel değildi.

Sizin projeniz sona ulaşmış. Benzer ihtiyaçları olanlar için yazdım zaten bunu da kaç kere belirttim hatırlamıyorum.

Konu tam da bu amaç odaklı olmak. Amaca tek yol gitmez. Saygı konusuna hiç girmeyelim. Yazdığınız mesajları alıntılamak istemiyorum.

Zaten gerekli bilgiyi önceki mesajlarda yazdım. Başlığı açan sadece kendisi için özel bir alan gibi algılamasın, burada bir satır bilgi birinin işine yarar diye ilave ettim.

@Muallim ve @aib bey projeyi bu hafta Hamburgta yarismada sundum ve Hamburg bölge birincisi oldu. Simdi nisanda sonraki tura tekrardan gidecegim. Yardiminiz icin tekrar tesekkür ederim.

başarılarınız devamını dilerim.

1 Beğeni

Cok iyi! Ellerinize saglik!

1 Beğeni

Çok sevindim tebrik ederim.

1 Beğeni