Resimleri Konum ve Tarihlerine Göre Siniflandirma

Arkadaslar Merhaba, problemim su sekilde, elimizde ki insaat santiyelerinden gelen fotograflari günlük tarihleri ve konum bilgilerine gore(GPS) bir sunucuda veya kendi bilgisayarim da siniflandirmak istiyorum. Fotograflari Whatsapp ile alip , depolamayi dusunuyorum.

Ornegin : A konumundan gelen fotoyu , A Santiyesinin klasorunde Tarih klasorune koyacak.

Bu konu icin python´da kullanabilecegim kütüphaneler nedir ? Telefonlarda ki kamera ayarlarindan konum bilgisini ekle dedigimiz de bu sekilde bir yapi olusturabilir miyiz ?

Whatsapp fotoğrafın içinde gömülü olan exif data’yı barındırmıyor. Yani telefonun kamerasından çekilen fotoğraf dosyası ile, o fotoğrafın Whatsapp üzerinden gönderilmiş hali arasında farklar mevcut. Exif data’yı kaybetmeden fotoğrafı almanın başka bir yolunu bulmanız veya konum bilgisini başka bir yerden almanız gerekebilir.

Bu yapmak istediğiniz program, her fotoğraf geldiğinde çalışacak biçimde mi olacak yoksa günün sonunda (veya belli bir saatinde), önceden belirlenmiş bir klasördeki fotoğrafları -örneğin- 05082021 diye bir klasör oluşturup, onun içine de konum bilgisine göre bir klasör oluşturup onun içine atacak şekilde mi olacak?

Cevabiniz icin tesekkur ederim.Whatsapp a alternatif telegram´da olabilir.

Aslinda günün belli saatlerinde yapmasini dusunuyorum. Günde iki veya 3 sefer calisabilir.

Aynen oyle önceden belirlenmis klasöre gelen fotolari depolayip , konum bilgisine göre, santiyelerin konumlari sabit , tarihlerere göre klasor olusturacak eger klasor var ise direk icine tasiyacak resimi.

Konumu neye göre ayıracağı hakkında biraz düşünmek gerekecek ama diğer kısımlar can sıkmayacak meselelere benziyor. Anladığım kadarıyla şantiye konumları belli ve bunları bir liste içinde tutabiliriz. Tarih ve saat dosyanın oluşturulma bilgisinden alınabilir ve o tarihe göre, her gün -ve belirli saatlerde- oluşturulacak klasörlere o dosyalar taşınabilir. Python’da dosya oluşturma vs. işlemleri yapmak hiç de güç değil zaten. İşletim sisteminiz Linux’sa çok daha rahat halledilebilir ama Windows ise de sorun değil.

1 Beğeni