Selamlar değerli üstatlar. Dökümanlarda Sayma Sistemleri — Python 3 için Türkçe Kılavuz adlı konudayım, bu sayma sistemlerini illa öğrenmeli miyim ? Yani olmasa da olur gibi geldi bana. En çok nerede işinize yarıyor? Evet yeniyim ama bir şeyler üretmek istiyorum artık, çünkü gerçekten gına geldi bana.
Niye sıkıldım ? Sallıyorum; Veri tiplerini öğren, döngüleri öğren, listeleri öğren, yok efendim listelerin metotlarını öğren, sonra demetleri öğren, işte ne bileyim dosya yönetimi vb. öğren. Ya tamam şuan çok başındayım evet ama ben bugün şunu anladım, geriye doğru baktığımda unutmuşum çoğu şeyi. Ancak tekrardan baktığım zaman hatırlıyorum konuyu. Nasıl olacak bu iş böyle
Ne bileyim bunlara bir yerden çalışamaz mıyım tekrardan? Şöyle soru cevap tarzı yerler yok mu mesela? Leetcode, datacamp buralar çok karışık veriyor soruları ve ileri seviye sorular geliyor ne hikmetse
Evet öğrenmelisin ileride işine pek yararmı bilmiyorum ama kod yazarken onlu sayma sistemi on altılı vs. Bunları bilmen gerek.
Ayrıca konuları tek tek öğren yani bir konunun üzerine bir gün dur.Ben şuan Son konu olan standart kütüphane konusundayım. Her konuda bir .py dosyasi oluşturuyorum önemli bilgileri yazıyorum, kodları zaten yazıyorum. Benim yaptığımı yap gerçekten işe yarayacaktır
Değerli yanıtınız için teşekkür ederim, evet zaten sıkılmamdaki asıl sebepte bu. Bir konuyu anlamadan asla diğerine geçmiyorum ve genelde anlamadığım bir şey olursa burada konu açıyorum. Bütün konuları not aldım. Ama unuttuğumu fark ettim, ancak o konuya bakınca tekrardan hatırlıyorum. Sanırım kaynak olarak her zaman kullanicam geriye dönük notları. Hepsini akılda tutmak zor
Gerek yok.
Uzun vadede en kisitli kaynagin heves, o yuzden sikilmadan ogrenmeye bak.
Istihza dokumanlarinin en buyuk problemi dersten ziyade referans dokumani seklinde olmalari. (Yakin zamanda konusmustuk, yine senin bir basliginin altinda mi?) Faydali olduklarini dusundugun surece takip et, sonra ogrendigini dusundugun seyleri gercege dok. Caninin sikildigi yerleri atla, gerekirse tekrar donersin.
Soru-cevap ogrenmek icin guzel bir yontem degil, ogrenciyi ogretmenin vaktini minimum alarak test etme yontemi.
Birilerinin isine yarayan veya yararmis gibi yapan programlar uretmeye calis.
Evet hocam yardımcı olmuştunuz bana bir konuda
Evet aklımda bir iki şey var hocam ama fonksiyonları, sınıf yapısını vs hepsini görmem lazım önce Insallah 1 ay sonra ilk projeme başlayacağım, o zaman zaten muhtemelen buradan bol bol yardım istiyor olacağım