Selenium-BeautifulSoup Kullanımı Yasal Mı?

Yazılımda yeniyim bu soru mantıksız olabilir ama emin olamadım. Ben selenium kullanarak bir oyun sitesindeki otomatik girip oyuncuların bilgilerini beautifulSoup ile terminalde göstermek istiyorum. Burada yasal olmayan bir durum var mı? Neye dikkat etmeliyim?

Selenium ile otomasyon yapmak (veya ne yapıyorsan, kısacası Selenium kullanmak) yasal. BeautifulSoup ile internette herkese açık olan bilgileri çekebilirsiniz. Bahsettiğin oyun sitesi için ise belki de bir kullanım koşulu vardır ve bunları okuyabilirsin. Ancak eğer bunu yapmak oyunda yasaksa bu her oyunda olduğu gibi hapse girmene değil oyundan banlanmana sebep olacaktır. Henüz oyundaki oyuncu bilgilerini çektiği veya puan hilesi açtığı için (hile açtığını söylemiyorum sadece bir örnek) hapis yatanı görmedim.

Ancak oluşturacağın bu yazılımın içine virüs koyup insanlara yayarak hesaplarını elde etmek gibi bir niyetin varsa o yasal değil. Sanırım bunu yapan bir sürü oyuncuya dava açan bir oyun vardı.

Anladım, yani oyun firması değil de popüler alışveriş sitelerindeki fiyat bilgilerini kimseye satmadan sadece terminalde göstermek sıkıntı çıkarmaz, değil mi?

1 Beğeni

Çıkarmaz. Bahsettiğiniz örneği internette yapan ve eğitimini çeken bir sürü insan var ve kimsenin bu yüzden ceza aldığını görmedim. Ayrıca bahsettiğiniz örneği ben de yaptım ve henüz hiçbir şey olma-
fbi-fbi-open-the-door

1 Beğeni

Teşekkürler, aslında bunu aradığımda pek kesinlik belirtmeyen cevaplar görmüştüm bir de robots.txt dosyalarına bak diyenler de vardı bakınca da çoğu özellik disallow / ile işaretliydi o yüzden emin olamadım, ama çok da kuruntu yapmaya gerek yok sanırım.

1 Beğeni

Rica ederim. Milyonlarca insanın kullandığı ve belki de binlerce kişinin aynı anda veri çektiği sitelerin özellikle sizin çektiğiniz veriye kafayı takacağını hiç sanmıyorum.

1 Beğeni

Lütfen formun kurallarına uyarak Kenevir için sorulmamış soruları sormaya devam ediniz…

Zira geleceğe dair umutlarımız Jamaika sarısına dönüyor.

Teşekkürler.