Selenium ile seçime dayalı çoklu tarayıcı nasıl açabilirim?

Arkadaşlar merhaba, saçma bir başlık oldu ama sorum aslında tam olarak şu sağolsun forumdaki arkadaşlar selenium konusunda çok yardımcı oldu. Bizim programı çok paylaştım biliyorsunuz. Artık çoklu pencere açabiliyorum ama benim istedğim tam olarak şu textbox içerisine girdiğim sayı kadar bana tarayıcı oluştursun. Yani örneğin 3 seçtim 3 tane tarayıcı açmalı 5 seçtim 5 tarayıcı açıp orada da diğer kullanıcılar için aynı işlemleri yapmalı. Nasıl yapabilirim?

Arayüzde denemedim ama textbox’dan alınan değeri “count_windows” değişkeninde tuttuktan sonra int’e çevirip aşağıdaki şekilde kullanabilirsiniz:

count_windows=int(input("Kaç adet pencere açılsın?: ")) #textbox'dan gelecek değer
for item in range(0,count_windows):
    driver_loop="driver"+str(count_windows)
    driver_loop = webdriver.Chrome(executable_path=r'C:\\Users\\XXX\\chromedriver.exe')
    driver_loop.get("https://tr.wikipedia.org/wiki/Anasayfa")
    count_windows-=1
    if count_windows<=0:
        break

1 Beğeni

Harika çalışıyor ama ufak bir problem var. Time modülünü kullanınca diğer pencerelerin açılması da o kadar süre bekliyor. Pencereler hemen kapansın istemiyorum bunun için ne yapabilirim?

1 Beğeni

Neden for döngüsünü while gibi kullandınız? Bir de neden driver_loop’u iki kere tanımladınız arka arkaya? range(0, count)'u da range(count) diye yazıyorlar.

2 Beğeni

sleep’i kaldırarak test edebilirsiniz. Pencereler hemen kapanmasından, kastınızı anlayamadım.

Haklısınız, belirttiğiniz alanlara gerek yok, düzeltme için teşekkür ederim.
Bir önceki cevaptaki while döngüsünü kopyala-yapıştır yapınca ilgili alanları düzeltip atmıştım.