Merhaba,
Selenium VBA kullanarak bir web sayfasındaki checkbox elementlerini bulmaya çalışıyorum. İlginç bir şekilde, yerel HTML dosyamı açtığımda checkbox elementlerini rahatlıkla bulabiliyorum ve tıklama işlemi sorunsuz gerçekleşiyor. Ancak aynı işlemi bir web sitesinde yaptığımda Selenium elementleri bulamıyor ve hiçbir işlem yapamıyorum.
Kullandığım kodun bir kısmı şu şekilde:
Set kurulumCheckbox = WaitForElement(driver, "xpath", "//input[@type='checkbox' and @name='svcType' and @value='I']", 30)
Set teslimatkurulumCheckbox = WaitForElement(driver, "xpath", "//input[@type='checkbox' and @name='svcType' and @value='X']", 30)
If Not kurulumCheckbox Is Nothing Then
kurulumCheckbox.Click
End If
If Not teslimatkurulumCheckbox Is Nothing Then
teslimatkurulumCheckbox.Click
End If
Yerel HTML’de bu kod gayet güzel çalışıyor ancak canlı web sayfasında ne checkbox’ları bulabiliyorum ne de tıklama işlemini gerçekleştirebiliyorum. Aradaki farkın ne olabileceğini bir türlü bulamadım.
- Tarayıcı: Chrome
- Driver: Selenium VBA (ChromeDriver)
- Bekleme Süresi: 30 saniye
- XPath ve Elementler: Doğru bir şekilde tanımlandığına eminim, çünkü yerel HTML dosyamda çalışıyor.
Bu sorunun çözümü için önerileriniz var mı? Özellikle web sitelerinde elementleri bulamama sorunu ile ilgili ne gibi ek kontroller yapmam gerektiğini bilmiyorum.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler!