Selenium - Veri Çekme Gelişimi Üzerine

Arkadaşlar merhaba,

Python 'da veri çekme ve online rutin işlemleri sistematik hale getirme üzerine kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Bu alanda öğrenmeye başlama sebebim, aktif olan sitem için bu bilgileri bilmem gerektiğiydi.

Şu an kendi sitem için yapmak istediğim hemen hemen her şeyi “yapabiliyorum”. Yapabiliyorum derken kesinlikle kusursuz değil hatta bana kalsa uzman biri baktığından her kod satırıma bir iyileştirme notu ekleyebilir. Başka birinin 10 satırda, 10 sn’ye de yapacağını muhtemelen ben 100 satırda, 100 sn’yede yapıyorumdur. Ancak problemimde tam olarak burada başlıyor. Uzun yöntemle de olsa, hep aynı yöntemle de olsa problemimi çözdüğümden ( muhtemelen genel ihtiyaçlarımın aynı yöntemle çözülmesinden de olabilir) yeni bir icat çıkartayım demiyorum. Daha iyi bir çözüme ihtiyaç duymadığımdan kendimi kısır bir döngü içerisinde buldum.

Sizden - özellikle Tecrübeli arkadaşlardan - bir ricam olacak;
Özellikle Selenium ile veri çekme, excel vs.den veri aktarma-sistematik işlemleri programa bağlama gibi daha önce yaptığınız bir projeniz var ise bunu bana bir ödev, bir iş gibi verebilirseniz çok memnun olurum. Böylelikle kendi yaptığım kodlama ile sizin yaptığınız kodlamayı karşılaştırıp; eksiklerimi geliştirip, yanlışlarımı düzeltebileceğimi düşünüyorum.

Eğer sizin için bu projeleri paylaşmanızda bir sakınca yok ise mesaj olarak iletişime geçebilirseniz çok mutlu olurum.

Saygılarımla

1 Beğeni