Şirket için veritabanı programı

Merhabalar, 17 yaşında bir lise öğrencisisiym ve programlama hayatıma yeni yeni girmeye başladı ve babam tarafından ilk iş teklifimi aldım. Babam bir mütheahhit ve bana geçenlerde onları için bir veritabanı programı yapıp yapanmayacağımı sordu bende elimden geleni deneyeceğimi ama başaramama ihtimalimin yüksek olduğunu söyledim şimdi asıl sorum şu babamın çalıştığı alan elektrik iletimi (yani direk dikmek, trafo kurmak vs.) yapmak istediğim programda olmasını istediğim şeyler ilk etapda;

• Yeni işler ekleyip, eski işleri bitti diye işaretemek
  • Seçilen işin verilerini (işin alınış tarihi, gelen ödemelerin miktarı ve tarihi gibi) bir word dosyası ya da excel dosyası haline export edecek
  • Kendi arayüzüne sahip olacak

Bunları python’da yapmak için hangi kütüphanelere ihtiyacım var? Şuan da veritabanı için SQLite3, arayüz içinse PyQt5 kullanmayı düşünüyorum bunlardan başka modüllere ihtiyacım olur mu? yada daha da gelişmiş bir sistem için başka program, modül önerileriniz var ise söylerseniz çok sevinirim (Not: Veritabanı lokal olarak tutulacak herhangi bir server vs. ye de durmayacak)

Merhaba.
PyQt5 bilmiyorsanız tkinter ile yapmanız daha avantajlı olur öğrenmesi daha kolay.

https://www.reddit.com/r/Python/comments/2tcopo/how_to_export_sqlite3_db_files_to_excel/

Projenize başta getpass modülüde ekleyebilirsiniz. Ne işe yarayacak derseniz de “C:\User\Arif\Desktop\veri_tabanim.db” diye bir yol gösterirken “arif” kısmına getpass.getuser() yazarsınız ve başta belirttiğiniz sqlite3 veritabanınızın hangi konumda oluşacağınıda belirlemiş olursunuz. Çalıştırdığınız bilgisayarda da belirttiğiniz yoldan belirlediğiniz yere .db uzantılı sqlite3 dosyası oluşturmuş olur. Çok ahım şahım değil ama düşününce güzel bir ayrıntı. Ekleyin derim

Gelismemis, basit, sadece calisan bir sistemi gormeden gelismis bir hali icin tavsiye vermek zor. Ilkiini yazmadan ikincisini yazmak da imkansiz, o halde niye ikincisine vakit harciyorsun?

Hangi datanin, nasil tutulacagini bilmeden “SQLite” demek bile yanlis. Database server’i hayallerini kurmayi birak ve herhangi bir yerde tutacagin ilk parca datayi kullanicidan almaya bak. (Bu cevabi tatli, babacan bir tonla oku lutfen :​)

Ne milyonluk yatirimlarin bu hatadan dolayi bosa gittiklerini gordum. Yazdigin ilk programda bu hataya dusmezsen, piyasanin cogundan ileride olursun.

Ufak adimlar. Calisan basit programlar. Hayaller seni yonlendirsin ama yapacagini dikte etmesin.

Bence babanla oturup kagit ustunde ekranlari cikartin, sonra onlari PyQt’ye veya baska bir GUI kutuphanesine aktar. Sonra elinde ekranlar olacagi icin yapabilecegin en kolay sey aralarindaki gecisler / pencere acilip-kapanmalari. Buyuk fonksiyonlar hayata print("Bu noktada rapor yazdirilacak") seklinde baslasin. Kucukleri bitir. Veritabani olarak bir/birkac degisken kullan, program kapaninca silinsin. Bi noktada bizimle paylas, eklemeler/duzeltmeler yapalim.

6 Beğeni