"Sistem belirtilen yolu bulamıyor." hatası alıyorum

Merhaba python os modülü ile her title değiştirdiğimde ve cmdyi her açtığımda bu hatayı alıyorum yardımcı olabilir misiniz

Merhaba PATH’te yanlış bir şeyler mi var acaba, şunu cmd’de çalıştırdığınızda oluşan çıktıyı paylaşabilir misiniz, PATH’te ne var yazdırıyor:

echo.%PATH:;= & echo.%

veya kendiniz de bakabilirsiniz herhangi bir gariplik var mı diye, örneğin ters \'larla ayrılmamış veya düzgün yazılmamış bir yol orada olabilir.

yazıp kendim baktım fakat tüm yollar düzgün gözüküyor yalnızca şurada bir boşluk oluşmuş

Screenshot_3

Arayüz üzerinden ortam değişkenlerinden baktığınızda da var mı orada bir boşluk

orayı da kontrol etmiştim fakat bulamadım orada bunu %PyCharm% olarak kayıtlı gözüküyor

Onu kaldırıp denediniz mi? Bu arada bu mesaj cmd’yi herhangi bir şekilde açtığınızda gözüküyor değil mi

evet denedim hala aynı gözüküyor

cmd’yi herhangi bir şekilde açtığınızda mı gözüküyor bu?

Powershell’de de çıkıyor mu?

powershell açtığımda böyle görünüyor

Şunu deneyebilirsiniz

• başlat + R, regedit, enter
  • HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Command Processor\AutoRun'a çift tıklayıp içindeki değeri silin bir kenara kaydettikten sonra
  • Bir de HKEY_LOCAL_MACHINE\... için aynısını yapın varsa

Yeniden başlatıp hala cmd’de aynı şey çıkıyorsa PATH’tekilere tek tek tekrar bakabilirsiniz yapıştırıp öyle bir yol var mı diye, onun dışında diyebileceğim bir şey yok. (Powershell’deki farklı tip bir hata bu arada)

1 Beğeni

çok teşekkürler işe yaradı.

?! bu ne yapiyor?

Nasil parse edecegimi bile bilemedim. Typo degil, degil mi?

Bu kısım replacing işini yapıyor. PATH’teki her noktalı virgülü \s& echo. ile değiştiriyor. Örneğin, şöyle bir PATH

P1;P2;P3;

şuna çevriliyor:

P1 & echo.P2 & echo.P3 & echo.

Sonra da en baştaki echo. bir nevi zinciri tamamlıyor ve PATH’teki tüm elemanlar aralarında newline olacak şekilde yazdırılıyor.

1 Beğeni

Ilgincmis. Parameter Extension’i kullanmistim ama bunu ilk defa goruyorum.

Kafami karistiran seyler: (Istiyorsan/biliyorsan cevaplarsan sevinirim ama cok onemli degil)

echo yerine echo. kullanimi.
Komutlarin ; yerine & ile birlestirilmesi.
;'lerin newline ile degistirilip tek bir echo kullanilmamasi

Sırf PATH’in en sonundaki değiştirilen ; sonucu oluşan & echo’nun yazdırdığı "ECHO is on."'dan kurtulmak için. Zincirin en başındaki de örüntüye uysun diye konulabilir, o echo da olsa aynı oluyormuş.

; özel bir komut karakteri olarak algılanmıyor, Unix’teki ; burada & oluyor. echo’ya paslanırsa literal şekilde ne var ne yok yazdırılıyor:

-> echo C:\Windows\system32 ; echo C:\Strawberry\c\bin
C:\Windows\system32 ; echo C:\Strawberry\c\bin

Newline’ın karşılığını, yani \n-vari bir değişim mümkün mü, bilmiyorum.