selam doslar pratik olsun diye html css vs. uzantıları klonlamka istiyorum ne yapmalıyım bilgisi olan varsa yazabilir mi?
Browser/ Web tarayıcında, F12 Tuşuna bas çıkan editör içinde elements altında ne ararsan var.
CTLR+C ile kopyala. CTRL+V ile istediğin yere yapıştır.
Yada illaki kod yazacağım dersen:
python - BeautifulSoup: get css classes from html - Stack Overflow
BeautifulSoup tutorial: Scraping web pages with Python | ScrapingBee [Web Scraping with Beautiful Soup — CSS Class and Strings - The Web Dev]
(https://thewebdev.info/2020/10/09/web-scraping-with-beautiful-soup - css-class-and-strings/)
Daha nitelikli bir program yazmak istersen alfabesi yukarıda, doğaçla ve kodla.
Takıldığın yerde de burada soru sor.
abi şimdi bu kod sayesinde sadece css kodlarını mı alıyorum yoksa tüm sitenin kodlarını mı alıcam
Hangi kodlar?
Hepsi farklı işler için, CSS içinde kelime aramak için, bir tanesi siteden html, css çekmek için bir diğeri css sınıfını almak için.
Bunlardan ortaya karışık neye ihtiyacın varsa onu kullanabilirsin.
Siteyi mi kopyalamak istiyorsun, özel bir css sıfının peşinde misin ben bilemiyorum.
Aslında bakarsan, uzantıları kopyalamak istiyorum derken komple siteyi indirmek istiyorsan bambaşka noktalara gider konu.
direk linkin başına view-source:
ekleyerek sitenin kaynak kodlarına bakabilirsin örneğin: view-source:forum.yazbel.com
Ben siteleri klonlamka istiyorum html css iyiy öğrenebilmek için hocam ondan dolayı nasıl klonlarım vs lütfen bir yardımcı olur musunuz
httrack diye bir uygulama vardı ama daha önce hiç kullanmadım tek bildiğim siteleri kopyaladığı ona da bir bakabilirsiniz