Merhabalar,
aynı sorunu ben de yaşıyordum ama çözümü buldum sanal makine olmadan aynı bilgisayarda Windows u kaybetmeden Kali Linux kullanabiliyorum hiç zorlamıyor ve benim bilgisayarımın RAM ı 4GB ve gereken üç şey, en az 8GB bir usb son sürüm Kali Linux live iso dosyası ve (ben kullanıyorum) rufus 3.13 gerekli eğer hepsine sahip seniz usb yi bilgisayara takın sonra rufus u açın usb nizi seçin sonra iso bölümüne Kali linux un iso dosyasını seçin (öyküleme seçimi bölümüne) ama ondan sonra ayarları kurcalamayın sonra da iso yazdırmasını seçin çalışmayabilir çünkü sizden rufus files i indirmenizi ister indirin sonra yine aynı adımları uygulayın sonra işlem bitince usb yi çıkarın bilgisayarı yeniden başlatın biraz bekleyin sonra usb yi takın eğer adı “Run Debian GNU/Linux” ise tamamdır ama değilse usb yi çıkarın sonraki gün yine takın gene adı “Run Debian GNU/Linux” değil ise bir süre takılı kalsın o kendi kendine bir şeyler indirir ama bunlar gerekli ama yazdıklarımı sırası ile gerçekleştirin sonra bilgisayarınızda BIOS daki değil sadece boot menü yü açın (açılması için tamamen kapatılmalı (yeniden başlatılmalı)) oradan usb nizi seçin (boot menü açma tuşu bilgisayarının markasına göre değişir açılırken o tuşa basılı tutun açılır) sonra önünüze Kali Linux un boot menü sü açılır en baştaki live yi seçin live ile bilgisayardaki hiç fark etmez tüm tool lara erişebilrirsiniz ama Denedim videolarda şu şekilde kaydedilir diyor ama yaptığınız değişiklikler hiç bir şekilde kaydedilmez bu nedenle orada veri depolamayın. Vede size bir şey diyeceğim girdiğiniz zaman sizi kali user olarak başlatır eğe root olmaz isterseniz terminale sudo passwd root
yazın sonra root un yeni şifresini belirleyin klavyeye girdikleriniz orada görünmez ama kaydedilir bu bir çeşit güvenlik önlemi dir sonra sağ üstdeki çıkış düğmesine basın ve oradan log out deyin sonra belirlediğiniz root şifresi ile giris yapın her açışınızda bu işlemi tekrarlamalısınız ha bide uyarayım root iken asla bir dosya oluşturup içine bir şeyler yazmayın yazarsanız çökebilir Windows a geri dönmek için bilgisayarı kapayın usb yi çıkarın ve bilgisayarı açın Windows a geri döndünüz Kali için ise usb yi takın bilgisayardan boot menüyü açın ve usb yi seçin sonra da kali linux un boot menüsünde en başta ki live yi seçin (live yazmayabilir) ve sonra kali ye döndünüz. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Huawei D16, geçen hafta ülkemize girmiş. Kendisi çok güzel ve bu yüzden onu almaya karar verdim. RAM’leri 8 veya 16GB olarak alabiliyorsunuz. Ancak Windows’u silerseniz verdiğiniz paranın hakkını veremez, bu yüzden Kali Linux kurmanızı önermiyorum. Ayrıca SSD boyutunu sonradan değiştirebiliyorsunuz. Maalesef RAM’ler sonradan değiştirilemiyor.
Ürünü şimdi alırsanız yeni çıktığı için indirimde olacak. Ben de değerlendirmeye çalışacağım.