Sızma testi yapmak için laptop alacağım, şuanki bilgisayarımın işletim sistemi windows 10, sanal makine ile kali ve windows, bunları kaldırmıyor. Nasıl bir laptop alacağım hakkında bir fikir verir misiniz?
sır bunun için alma bence. kaliyi doğrudan ekleyebilirsin. böylece bilgisayar açılınca hangi işletim sistemi ile açılacağını sorar ve giriş yaparsın.
Bu zamanda bilgisayar alınmaz. 2022’nin sonlarını bekleyin.
zamanında başka forumda da bu cümleyi kullandılar o zamandan beri dolar düşmedi korkuyorum bu cümleden
Dolar düşerse vergiler artar.
Onu biliyorum. Şuanki bilgisayarımın işlemcisi çok eski, ram 4gb, ekrankartı sıkıntılı 2gb amd 2000 hd pro ydu galiba harddisk sağlam ssd. İşlemci sıkıntı çıkarır diye düşünüyorum sadece. Bunun için yeni bir laptop alacağım işlemcisinin nasıl olucağını soruyorum
4GB 4800MHz RAM > 8GB 3200MHz RAM.
Ayrıca yazılım için 2GB bile yetiyor.
Böyle bir model bulamadım. Windows arama çubuğuna dxdiag
yazıp ekran görüntüsünü net bir şekilde gönderebilir misin?
Bütçenizi ve kullanım amacınızı söylerseniz size en uygun modelleri önerebilirim. Ancak bu devirde bilgisayar alınmaz.
Ekran kartı ATI Radeon HD 2000 Pro. Işlemci sıkıntı çıkarır diye düşünüyorum İntel pentium baya eski
5000 - 7500 arası hiç bir şekilde oyun olmayacak yalnızca yazılım ve günlük kullanım için
şu dolar hele bir düşsün bir liraya bilgisayar toplayacağım.
Aslında, bu fiyatta CS:GO’da 144+ FPS alabileceğiniz bilgisayarlar var. Yine de araştırdım, bir şeyler buldum.
Araştırmalarımı şu şekilde yaptım :
-
İşletim sistemi olmayacak, Windows parasını vermenize gerek kalmayacak.
-
En az 512GB SSD bulunacak.
-
Ekran boyutu en az 13 inç olacak.
-
Çözünürlük en az 1920x1080 olacak.
-
RAM en az 16GB olacak. (Bu bütçe için bu kadarı olmak zorunda. Ayrıca ekran kartsız sistemlerde verim çok daha fazla oluyor.)
Ve, Lenovo IdeaPad 5 adlı laptopu buldum.
Kendisi, Intel Core i5-1135G7 işlemcili. İşlemcinin özellikleri şu şekilde :
-
8MB önbellek.
-
4.20GHz saat hızı.
-
10nm.
-
4 çekirdek.
Bence 6 çekirdek çok daha iyi olurdu. Ancak 4 işinizi görür. Şu anda 2 çekirdek ile FPS oyununda 78FPS görebilmek efsane bir şey. Siz çok daha iyisini alacaksınızdır.
Ekran Kartı olması iyi bir şey aslında, işlemciyi besleyecek. Bu fiyatta laptop için ideal sayılabilecek.
175Hz hız ile çalışırken 20.000.000 transistörden oluşuyor.
14 inçlik ekran bulunmakta ve 1080p Ultra HD.
Detay :
Detay 2 :
Parantez içinde ünlem beklerdim.
Ancak 7.5K fiyata çok güzel masa üstü bilgisayarlar var. Ben olsam onlardan alırım. Bu bilgisayarı alacak olsam işimde gerçekten profesyonel olur, üstüne bir de hareket halinde olmam gerekirdi. Yoksa kimse beni bu ülkede, bu ekonomide ve bu parayla o bilgisayara verdiremez.
nasıl gezeyim ki ben 12 yaşındayım ve bir okula gidiyorum.
Okul çok önemli bir şey sanki. Ayrıca bunu meslek sahibi insanlar almalı. Sonuçta az para değil. Son olarak, Haysiyet kitabından bir alıntı yapıyorum :
TUA (Türk Uzay Ajansı) açıklaması yapılınca herkes mutlu oldu. Türkler Ay’a gidiyordu!
Aynı gün, simide %25 zam geldi.
Ay’a çıkan ilk Türk, simit oldu.
Bu işlerle ilgilendiğinizi sanmıyorum.
:)))))))), bu arada konudan uzaklaşmaya başladık.
Alacağın bilgisayarların işlemci intel core olmasına dikkat et nesilleri 6.nesil ve üstü olsun
Ekran kartı Dahili deil Harici olsun
ram 4GB 4800MHz RAM > 8GB 3200MHz RAM. böyle olası gayet iyi
Benim attığım daha iyi. RAM MHz’leri, işlemcinin GHz hızı ve nesli çok daha önde. Dediğim gibi :
Ben almazdım Özeikleri çok az
Bu arada, şöyle bir bilgisayar buldum :
Kendisi 8GB ama 3200 gibi yüksek MHz değerine sahip.
AMD (taçsız kral) işlemci kullanıyor ve 6 çekirdekli. Öncekine göre daha iyi render performansı alacaksınız demek oluyor. Önbellek 8MB iken 4.00GHz’ye kadar çıkabiliyor.
Bu bilgisayarı yeni gördüm ve çekirdek sayısı beni memnun etti. Diğer bilgisayarı oyun kısmında geçecek muhtemelen, çünkü 3GB’lık harici ekran kartına sahip! Ayrıca 96 bit.
İşlemcinin içindeki dahili ekran kartı 1500MHz değerinde.
İçini açıp 3200MHz değerinde bir 8GB’lık RAM takılabilirse efsane olur. Tercih edilebilir, ancak sizin daha da derinlemesine (bu tarz şeylerin sonradan değiştirilip değiştirilemeyeceği) incelemeniz lazım. Yorumları ve oyun testlerini inceleyin. Ekran tazeleme hızını da bilmenizde fayda var. Fiyat değişimi şu şekilde :
Ekleme :
Fiyatı arttırabilirseniz (+1K) şu gayet iyi olur :