Springi nasil ogrenebilirim?

Merhabalar

Yaklasik 8 aydir core java’ya calisiyorum .

Temel olan konulari kafamda iyice oturttum ancak hala kurumsal seviyede projelerin nasil yapilacagi hakkinda cok bir fikrim yok internette spring uzerine yazilmis kaynaklardan pek birsey anlamadim .

Hatta spring uzerine yaptigim arastirmalar kafami daha cok karistirdi . JPA Hibernate MVC vs vs . bunlari hangi sirayla nasil ogrenmeliyiz .

Java ile sektorde is bulacak seviyeye gelmem icin ne yapmam gerekli yardimci olabilecek var mi ?

Spring okuyarak ogrenilebilecek bir sey degil. Bir proje yapin.

Spring, karmasik seyleri kolaylastirabilmek icin kolay seyleri karmasiklastiran, sihir dolu bir framework. Yazilan seyler normal Java’ya da benzemiyor.

Belki profosyonel olarak kullanan biri daha iyi tavsiye verebilir, ama benim gozlemimde onlarin cogu arkada tam olarak ne dondugunu bilmeden, deneyim tabanli calisiyor.

1 Beğeni

Hocam Spring Framework büyük oranda yazılım tasarım mimarilerini uygulamaya çalışan bir kütüphane. Yani bazen Spring Framework bir işlemi yaparken niye bu şekilde yapıyoruz, ne işe yarayacak, şöyle daha kısa olmaz mı niye kulağımızı şuradan tutuyoruz diye aklınıza getirdiğiniz çoğu şey aslında çatı bir mimarinin kolonları olabilir yani Spring Framework sizi bir mimariyi uygulamaya zorluyor demektir.

Bence bu kütüphanenin bu kadar tutulmasının sebebi, sizi kuralları katı mimarileri uygulamaya zorlamasıdır. Normalde kodumuzu kütüphane kullanmadan düz bir şekilde yazıp geçebiliriz ama bazen işler öyle bir noktaya gelir ki kodun bakımı çok zor olur ve bir şeyi değiştirmek istersek değiştirmek çok zor olur hatta o kodu yeniden yazmamız bile daha kolay gelir. Spring Framework bakımı rahat, test edilmesi kolay ve değiştirilmesi daha az zahmetli bir kod yazmaya uygun bir ortam oluşturuyor. Bunları da tabii ki nesne yönelimli programlamanın prensiplerinden, yazılım tasarım mimarilerinden destek alarak yapıyor.

Benim görüşlerim bunlar. Yani biraz bu mimarilerden, prensiplerden haberdar olup bi göz atmakta fayda var diye düşünüyorum. Zorunlu değil ama bazı taşların yerine oturmasına yardımcı olabilir. Tavsiye niteliğinde.

Kolay gelsin, iyi çalışmalar.

2 Beğeni