Spyder ile yazılan dosyayı pyinstaller ile çevirince karşılaştığım hata

Merhabalar,
Spyder üzerinde yazdığım kodlarda numpy,pandas,sklearn,keras ve matplotlib kütüphanelerini kullandım. Bu py dosyasını pyinstaller aracılığıyla .exe uzantısına çevirdim. Ancak no module named hatası veriyor. Hata vermesinin nedeni:
Keras anaconda üzerinde yüklü gözüküyor ve spyderda kodlarım gayet güzel çalışıyor ancak python idle’ımda tensorflow’u yükleyemediğim için python idle’da bu kodlar çalışmıyor ve pyinstaller’da python idle’ında yüklü olan library’leri yüklediği için hata veriyor olabilir diye düşünüyorum. Tensorflow’u yükleyemediğim için bu hataya bir çözüm bulamadım.
Ayrıca vb.net üzerinde …\Anaconda3\python.exe yoluna giderek python kodlarını arka planda çalıştıran bir program yazdım. Ancak python.exe üzerinde libraryler yüklü olmadığı için kütüphane gerektiren kodlar çalışmıyor. python.exe üzerinde çalışabilmek için kütüphanelerin yüklemesini buraya nasıl yapabilirim ? (pip yada anaconda prompt ile yükleme yapılmıyor.)
Yanıtlarınız için teşekkürler iyi günler dilerim.

Merhaba.

Pyinstaller’ın kendisinin içinde yüklü olduğu python kurulumunu dikkate alarak çalışması lazım (mantıklı olan bu), siz anaconda’da yüklü olan pyinstaller’ı mı kullanıyorsunuz?

Hatayı atarsanız yardım edebiliriz.

Bir de IDLE bir tkinter programı, python kurulumu ile alakalı pek bir şey ifade etmiyor. Siz python.org’dan indirdiğimiz standart CPython’u diyorsunuz anlaşılan.

Anlamadım.

Tensorflow’un python 3.6 dan sonraki sürümlerde desteği yok diye biliyorum. O yüzden sıkıntı çıkarmış olabilir.