SQLİTE sorgu en çok okunan kitap?

Arkadaşlar aşağıdaki tabloya göre en çok okunan kitabı nasıl bulabilirim? KitapID si en çok tekrar edeni sql sorgusu ile bulmak istiyorum. Aşağıdaki tabloya göre KitapID si 1 olan 5 kez okunmuş ve en fazla okunan kitap.

Uzun yoldan mı yapmalıyım? Dictinct ile benzersiz KitapID leri bulup, count ile hepsini tek tek saymam mı gerekiyor?

Tam onu diyecektim, siz zaten söylemişsiniz. Uzun yoldan kastınız bu bahsettiğiniz yol mu? Bence bu yol kısa bir yol. count ile saydırdığınız alanı ORDER BY ..... DESC yapıp büyükten küçüğe sıralarsanız en çok okunan en üstte olacağı için ilk satırı almanız yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Deneme fırsatım olmadı tabi.

Tek satırda SQL kodu için yazmıştım. Buldum internette teşekkür ederim.

1 Beğeni

Gecikenler için doğru sonuç vermiyor. Bakar mısınız? Veritabanındaki veri tipi date. Iade tarihi 2024-11-5 olan kaydı vermiyor . 2024-10 tarihlerine kadar veriyor. 11.aydan almıyor.

tarih = datetime.now()

yil = tarih.year
    ay = tarih.month
    gun = tarih.day

finish = date(yil, ay, gun).strftime("%Y-%m-%d")
    start = date(2022, 1, 1).strftime("%Y-%m-%d")

gecikenler = helper.select("Select OgrenciID, KitapID, IadeTarihi from odunc where IadeDurumu=0 and IadeTarihi BETWEEN "  + "'" + start + "' and " + "'" + finish + "'")

Çözdüm arkadaşlar gün kısmı tek haneli olduğu için sonucu yanlış veriyormus.

1 Beğeni