Sqlite3 ve nesne tabanlı programlama

Arkadaşlar merhaba, bu açtığım konu problem çözmekten ziyade biraz fikir edinmeyle alakalı.

Ben 2 aydır Python ile uğraşıyorum. sqlite3 ile veritabanı oluşturabiliyorum, Flask ile web framework oluşturmayı ve bu framework üzerinden de veritabanı ile işlemler yapabiliyorum.

Size danışacağım konu, sqllite3 ile veritabanı kurarken OOP kavramını nasıl kullanabilirim? Yani ben mesela oluşturma,okuma,güncelleme ve silme fonksiyonlarını tanımlıyorum. Ancak class kavramını nerede ve nasıl şekilde kullanabileceğimi bilmiyorum. Bu konuda bir tavsiyeniz, öneriniz veya örneğiniz varsa çok sevinirim.

ORM (object-relational mapping) kavramini incelemek isteyebilirsiniz. Tablolari sinif, satirlari da obje olarak goren bir bakis acisi var. Pratikte bir suru sorun ciksa da, basit nesne ozelligi degistirme (degistiginde otomatik UPDATE), obje ekleme (eklendiginde otomatik INSERT) gibi seyler calisiyor ve programlama pratigi yapmak ve OOP’yi guclu oldugu yerde kullanarak ogrenmek icin iyi bir firsat olabilir.

Basit, bol CRUD’li aplikasyonlari yazmayi hizlandirmasi da bonus olabilir.

2 Beğeni