Stereo Fisheye Image Camera Calibration

Selamlar, bi sorunum var üzerinde gerçekten çok çalıştım ve işimize yarayacak bir şey bulamadım size sormak istedim belki birisi yardımcı olabilir ümidiyle. Şimdi 2 kameramız var ve bu kameraların arası 14.8m ,aynı düzlemde ve yerden 42 metre yukarı sabitlenmiş durumdalar ve kameraları yerinden çıkaramıyoruz kalibrasyon için maalesef ve alan çok büyük olduğu içinde chessboard kullanamıyoruz max 30-40 marker yapıştırabiliriz oda şuanlık kesin değil ne yapılabilir fikri olan daha önce bu konuda çalışmış yardımcı olabilecek birisi çıkarsa çok mutlu olurum teşekkürler. (işime yarayabilecek sabit stereo kameralar için olan makaleler vs biliyorsanız link atabilirsiniz)

Tek bir noktayi gercek koordinatlardan goruntu koordinatlarina aktarabildiginiz surece (tek bir marker, siyah bir sapka veya bardak altligi, uzun bir sopanin ucu, vs); tekrar ile, her turlu islemi yapabilirsiniz.

Mesela satranc tahtasinin her kosesinin goruntude tekabul ettigi noktayi bulursaniz, satranc tahtasi goruntusunu elle cizebilirsiniz.

Veya belki o noktada goruntudeki noktalari elle islemek daha kolay olabilir.