Herkese sağlıklı günler dilerim. İnternetteki bir Pyton video serisini izlerken kullanılan Sublime text editörünü bende alıştırmalar için kullanmaya başladım. Fakat bazı kodları çalıştırmıyor. Örnek olarak aşağıdaki fonksiyonda ilk input çalışıyor 1. sayıyı soruyor değeri giriyorum enter basıyorum girdiğim değer ekranda sabit kalıyor ama 2.inputu bana sormuyor. Öylece kalıyor herhangi bir değerde döndürmüyor hata yok öylece kalıyor. Bu tarz fonksiyon olmadan input ile girilen tüm kod yapılarında aynı sorun oluyor. İNPUTU GİRİYORUM BİR SONRAKİ AŞAMAYA KOD GEÇMİYOR. İnput ile veri almadığım kodlarda bir sıkıntı yok print diyorum çıktıyı veriyor. Herhangi bir eklenti vs falan mı kurmalıyım.
def sub_numbers():
x = int(input("1.Sayı : "))
y = int(input("2.Sayı : "))
return x + y
print(sub_numbers())
Sublime Text bir metin editörüdür. Kod düzenleme aşaması sonradan gelmiştir. İndirdiğin yere Yazılım dillerini algılama kısmı gelmiyor olabilir. Yani kısaca Python’u fark etmemiştir.
Yanıtınız için teşekkür ederim. Pythonı tanıttım onda sorun yoktu. Sn.@EkremDincelin dediği gibi sanırım input alma özelliği yok sonradan bir eklenti ile bu sorun çözüldü ise de bu eklenti REPL değil çünkü onu da denedim.
Sn @EkremDincel “SublimeText’in kullanıcıdan giriş alma özelliği yok” hocam aradığım cevap buydu bahsedilen o eklentiyi de denemiştim oda sonuç vermemişti. Araştırmaya devam ediyorum yabancı yayınlarda belki denk gelirim. Niyeyse Sublime Texti sevdim kullanımı hoşuma gitti. Jupyter notebook gibi internete bağımlı değil. Pycharmda benim kodlama öğrenme serüvenimde şimdilik fazla gelişmiş kalıyor başım sıkıştıkça ona dönüyorum. Bi biri bi diğeri idare ediyorum şimdilik.