import subprocess
subprocess.Popen("copy test.py C:\\Windows", shell=True)
bu niye kopyalamıyor ? yönetici olarak ta denedim gene olmadı? subprocess kullanmayı da çok bilmiyorum.
import subprocess
subprocess.Popen("copy test.py C:\\Windows", shell=True)
bu niye kopyalamıyor ? yönetici olarak ta denedim gene olmadı? subprocess kullanmayı da çok bilmiyorum.
Windows dosyası haricinde başka bir dosyayı kopyalamayı denedin mi?
Popen
yerine call
(veya run
) kullanip process’in exit code’una (returncode
) bakman lazim.
Komutu python disindan calistirmayi denedin mi?
dediğini anlamadım ? klasör ile dosya kelimelerini karıştırdın galiba ? evet başka klasörlere kopyalanıyor ama windows klasörüne ve altına kopyalanmıyor.
hocam bunları da denedim şimdi gene kopyalamadı. işin ilginç yanı hata çıkmıyo kod çalışıyo bitiyo öle yani anlamadım.
buna nerden bakabilirim ? cmd den yönetici olarak çalıştırdım hata çıkmadı.
cmd den denedim olmadı. exe ye çevirip denedim gene kopyalamadı ama hatada vermiyor
Windows klasöründe çalışan exe’ler vardır. Çalışan exe’leri kapatamadığı için stop atıyordur diye düşünüyorum. Bildiğim bir konu değil en mantıklı cevabım bu .
Her 1 saniyede Hello World yazdıran bir kod yaz. Kopyalamayı dene. Eğer işe yaramazsa yüksek ihtimalle dediğim şekildedir.
call olarak yazıp exe ye çevirip yönetici olarak açınca oldu. bu işlemi Popen diye denemiştim olmamıştı.
klasörün isminde boşluk varsa nası kopyalayabilirim ? yolu bulamadım diye hata veriyor.
import subprocess
subprocess.call("copy test.py C:\\Windows\\test test", shell=True)
Konsolda, python’suz yaptigin gibi: copy test.py "C:\Windows\test test"
import subprocess
subprocess.call('copy test.py "C:\\Windows\\test test"', shell=True)