Sunucu üzerinde işlemler

Herkese iyi akşamlar,
Öncelikle anlatmaya çalışacağım konu hakkında araştırmalar yapmama karşın herhangi bir etkin sonuca ulaşamadım. O yüzden acemice olabilecek şekilde sorumu sorup sizden yardım isteyeceğim.

İstediğim şey şu:
Örneğin X bi sunucu üzerine Uipath RPA’ı indirip yükleyeceğim. Python’ı yükleyeceğim. Chrome’u yükleyeceğim. Exceli yükleyeceğim. UIPath’te kendi istediğim robotu tasarlayacağım. Python’da kendi programımı yazacağım. Ve bunlar chrome üzerinde çalışacak. Çıktı excel’e gelecek. Ve kendi belirlediğim günlerde bu ikiliyi arka arkaya tetikleyerek, Uipath’te tasarladığım robotu çalıştırıp peşinden python’ın çalışmasını sağlayacağım. Sonra da kendime çıkan sonucu excel halinde mail attıracağım. Ben bu işlemi kendi bilgisayarımda yapabiliyorum. Bu süreç yaklaşık bir saatimi alıyor. Bunun benzeri de birkaç işlemim var. Bunları da sıraya dizmek istiyorum. Ve tetiklediğim günlerde çalışarak kendi bilgisayarım üzerindeki meşguliyeti sunucuya aktarmak istiyorum.

Burada benim takıldığım nokta şu:

  • Bu işlemleri yapabileceğim sunucuyu nereden alırım?
  • Bu işlemleri yapabileceğim sunucuyu aldıktan sonra istediğim programları indirebilmem için yol gösterici video/kurs/dökümanı nereden bulabilirim?
  • UIPath üzerinde robotum; ilgili siteden verileri çekerken uzunca süre harcıyor ve kendi bilgisayarımı meşgul ediyor, zaten bunun önüne geçmek amacıyla bu işlemi yapmak istiyorum. Bu işlemi istediğim şeklin dışında yapmam konusunda tavsiyeleriniz var mıdır?

Teşekkürler ve hayırlı akşamlar diliyorum.

google, microsoft veya amazondan sanal makine kiralayıp kendi bilgisayarınızda nasıl yapıyorsanız bütün işlemleri aynı şekilde yapabilirsiniz.

2 Beğeni

Ilk iki soru cok guzel cevaplanmis.

Bu sanirim UIPath RPA’ya ozgun bir soru. Kendisinin ne oldugunu bilmedigim icin (aramalarim mulkiyetli bir akis veya grafik programlama dili oldugunu gosterdi) ilgili sitenin ne oldugu, hangi verileri cektigini bilemedim. Fakat “veri cekme” bir network islemi oldugu icin hic bir bilgisayari mesgul etmez. Bilgisayarin ag baglantisini mesgul edebilir. Baska bir bilgisayara yuklenirse, onun ag baglantisini mesgul edecektir.

Bahsedilen islem yaklasik bir saati alan surec, ve benzerleri mi?
Alternatif onerebilmek icin hakkinda daha fazla bilgi sahibi olmamiz lazim. (RPA neye yariyor; girdisi, ciktisi ve yaptigi islemler ne mesela. Veya bunlari tahmin edebilen biri cevaplasin.)

Simdilik tek soyleyebilecegim Excel dosyasi yaratma ve mail atma kismini python’in da halledebilecegi.

1 Beğeni

Tekrardan selamlar,

google, microsoft veya amazondan sanal makine kiralayıp kendi bilgisayarınızda nasıl yapıyorsanız bütün işlemleri aynı şekilde yapabilirsiniz.

Sanal makineyi araştıracağım. Çözümde sanırım bu şekilde ortaya çıkacak. Çok teşekkürler.

Bahsedilen islem yaklasik bir saati alan surec, ve benzerleri mi?
Alternatif onerebilmek icin hakkinda daha fazla bilgi sahibi olmamiz lazim. (RPA neye yariyor; girdisi, ciktisi ve yaptigi islemler ne mesela. Veya bunlari tahmin edebilen biri cevaplasin.)

Aslında RPA benim yaptığım işlemleri taklit/otomatize ediyor. Tekrarlı olarak bir siteden yaklaşık 84-90 arası excel indiriyorum. Bu excelleri indirirken de site üzerinde bazı textboxları değiştirmem gerekiyor. Yani aslında ben tek tek indirmekle değil de oluşturduğum robot tek tek indirmekle uğraşıyor. Benim hata yapma riskim onun yapma riskinden daha fazla olduğu ve o indirmeleri yaparken bende başka işlerle uğraşabilirim diye bu tercihte bulundum. O, mouse ve klavyeyi kullandığı için ben kullanamıyorum. Aslında bu yüzden bilgisayarımı meşgul ediyor.

İstediğim tavsiye ise sitede bu excel dosyalarını indirmek için selenium yada RPA kullanmadan / bilgisayarımı meşgul etmeden, sanal makine harici çözüm bulabilir miyim?

Umarım açıklayabilmişimdir,
İyi günler.

1 Beğeni

Sitenin tasarlanma sekline gore bir shell script, HTTP kutuphaneli python veya Selenium bu isi rahatca yapabilir.

Ilkel bir cozum. Teknik olarak hic bir zaman gerekmemekle beraber (Selenim gibi) gelistirme surecini hizlandirdigi icin tercih edilebilir.

Selenium’u niye cope attik?