Print metodunda \t ne kadar boşluk atıldığını türkçe kaynaklardan bulamadım yardımcı olabilir misiniz?
Örneğin, print(“Bekir\tTalha”) yazdım \t Talha kelimesini ne kadar itiyor onu öğrenmek istiyorum.
len('\t'.expandtabs())
Tam olarak bunu istememiştim yine de emeklerin için teşekkürler
bir de yolladığın kod ne işe yarıyor ben python öğrenmeye yeni başladım da çok bir bilgim yok açıkçası.
len('\t'.expandtabs()) => ile '\t' default olarak kaç karakter yer ayrıldığını gösterir.
# expandtabs() ile boşluk bırakmak istediğiniz karakter sayısını özelleştirebilirsiniz.
Örnek:
"Bekir\tTalha".expandtabs(1), "Bekir\tTalha".expandtabs(10) => Gönderdiğiniz parametre kadar boşluk atar.
- Sadece \t kaç karakter boşluk bırakır kafanıza takılan bu ise cevabı bu şekilde default olarak ‘8’ karakter boşluk atıyormuş.
İlle de Bekir Talha diyorsanız
Buyrun:
edit='Bekir\tTalha'.split('\t')
print(len(edit[0])+len('\t'.expandtabs())-len(edit[1]))
Elinizde data varsa dinamik hale getirilebilir index’lere aldanmayın.
Tam olarak bir tab (ASCII 0x09) karakteri kadar.
Nasil gozuktugu gosteren programa bagli.
eline sağlık gerçekten Allah razı olsun. ben yeni başladığım için biraz anlayamadım kusura bakma.
Tam da aklımdan geçeni yazmışsınız.
\t = ASCII 0x09, hangi programa gönderiğinize göre de sonuçları farklı olur.
Mesela kodu konsola gönderidim, çıktı;
Benim konsolda, 3 karakter boşluk atıyor mesela.
“Bekir\tTalha”.expandtabs(10)
Yaptığımda;
Bu sefer de beş boşluk bırakıyor.
Evet 8 tab olarak yazdırmayı umut ediyor kod ama, ama gerçekte,
Sizin de söylediğiniz gibi, nasıl göründüğü gösteren programa bağlı.
Bu ilginç bir durum, karakter tabanlı uygulamalar yazarken dikkat etmek gerekiyor. Hizalama hatalarına neden olabilir. En sağlamı bunu space/boşluklarla yapmak sanırım.
@aib @semtex Doğrudur hocam sizin yaklaşımınız çok daha sağlıklı olacaktır. Benim önerim yanlış yapmaya müsait. Soruyu soran arkadaşımız bu hususu dikkate alması önemli.(@BekirTalha)Biz de böylelikle tecrübe edinmiş oluyoruz. Teşekkür ederim.
kanka onu sayılarla belirtebilirsin
yani en azından ben oyle biliyorum
Örnek verebilir misin?