Talip kütüphanesi kurulum hatası

Merhabalar. Bir indikatör hesabı için talip kütüphanesini kullanacağım, gerekli kütüphaneleri ekledim ve kontrol ettim.

import pandas as pd
import numpy as np
import talib as ta

bu işlemin sonucunu aşağıdaki gibi vermektedir.

import talib as ta
ModuleNotFoundError: No module named 'talib'

Talip kütüphanesini yükleyemedim, nasıl çözülebilir?
ChatCPT ile talip kütüphanesi kullanmadan yapmaya çalıştım fakat orada da başka kütüphanelerde de aynı hatayı aldım.

Merhaba,

Ornekteki kod ekli/yuklu kutuphanelerin koddan kullanilmasini sagliyor, tek basina kutuphene eklemez/yuklemez. Kutuphaneleri indirip kurmaniz lazim. pip paket yoneticisi herhalde en kolay ve yaygin yontemi. Kutuphaneleri surada arayabilirsiniz.

1 Beğeni

Teşekkürler. Programa başlamadan önce kontrol edip devam ediyorum.
Talip kütüphanesi C ile yazılmış olduğu için diğer python kütüphaneleri gibi pip install talib diye yüklenemiyormuş.
Talib Geliştirici GitHub versiyonları. ile python versiyonuna ve PC işlemci bit durumuna göre seçilerek program klasörüne indirilip, terminal açılarak komut olarakta pip install indirilen dosya uzantısı dahil yazılarak çalıştırılacak.
Örnek olarak 64 bit python 3.12 sürümü için pip install TA_Lib-0.4.28-cp312-cp312-win_amd64.whl şeklinde yazılması gerekliymiş.
Bütün bu işlemleri yapmama rağmen ModuleNotFoundError: No module named 'talib' hatasını almaya devam etmekteyim.

1 Beğeni

Pip güncellemesi yaptım ve talib kütüphanesini yükledim.