Eskiden dünyanın en iyi simülasyon oyunu olarak saydığım War Thunder’ı açarken sağ üstte tam istemci şıkkını farketmiştim ve her seferinde işaretleyip kasma vb. şeylerin önüne geçerdim.Buyudukce görev yöneticisi vs. şeyleri öğrenince aradaki farkları anladım.Tam istemci aktif olduğu zaman tüm sistem War Thunder’a tam güç veriyor ve diğer uygulamaların upload vs. şeylerine çok az sistem kaynağı ayrılıyordu.Bunu C# ve Python’da nasıl yaparız?
import multiprocessing as mp
def main():
while True:
pass
if __name__ == "__main__":
for i in range(mp.cpu_count() -1):
mp.Process(target = main, daemon = True).start()
main()
War Thunder yaklaşık 20GB ve içinde yüzlerce hatta binlerce dosya var.Bu sadece bir dosyayı etkiler.Tam istemci açık olduğu zaman programın ögeleri (Easy Anti Cheat örnek verilebilir) de War Thunder ile aynı performansa sahip oluyor.
Anladığım kadarıyla, tam istemci demek kısaca şu demek; oyun “tam istemci” olarak indirilirse, “full” paket indirmiş oluyorsunuz. Bu full pakette doğal olarak oyunun boyutu fazla ve grafiklerin çözünürlüğü de yüksek. Full paket sürümünü indirirseniz, bilgisayarınızın kaynakları daha çok kullanılacaktır ama oyunun 9 küsür gb’lık sürümünü indirirseniz, bilgisayarınızın kaynakları daha az kullanılacaktır, belki performans elde edeceksiniz ama görüntü kalitesinden taviz vereceksiniz.
Grafikler üzerinde yüksek performanslı hesaplamalar yapabilmek dendiğinde benim aklıma C++ gelir genelde. Bu arada Nvidia’nın CUDA destekli ekran kartları için Python kullanılabiliyor diye biliyorum. GPU desteği ile CPU’da gerçekleştirilecek bir işlemin gerçekleşme hızında artış sağlanabiliyor.
Daha fazla bilgi almak için bu konuyu araştırmanız gerekiyor.