Telegram botunu sürekli bilgisayarda açık tutmak

Telegram botumuzun çalışıyor olabilmesi için bildiğiniz gibi bilgisayarda sürekli çalışıyor olması lazım, ben pycharm kullanarak yapıyorum, ve bilgisayarda pycharm sürekli açık ve program sürekli çalışıyor, bunun alternatif bir çözümü var mıdır bildiğiniz? Bilgisayarımı kapatsamda botumu bir şekilde çalıştıramam mı?

Sunucu (server) olarak kendi bilgisayarın yerine başka bir makina seçebilirsin. Belki bir Raspberry Pi cihazı, belki bir Amazon Bulut Bilişim hizmeti olabilir.

başka bir cihaza bu programı yükle ve bu programı o cihaz üzerinde sürekli açık tut.

Programınızı amazon üzerinden bir servis ile yayınlayabilirsiniz 1 yıllık ücretsiz denemesi var. Aylık 750 saat limiti var dikkatli olun, aşarsanız hemen faturaya yansıtıyorlar, tecrübeyle sabittir.

Ben onun yerine pythonanywhere üzerinde django projesi olarak, webhook yöntemi ile yayınladım. iki dezavantajı var. Birincisi, 24 saat boyunca django sitesine, yani botunuza, istek gelmezse uyku moduna alınır. Ta ki yeni bir istek gelene kadar. İkinci dezavantajı, 3 ayda bir pythonanywhere üzerindeki arayüzde bulunan bir butona basmanız gerekiyor, yoksa uyku moduna alınmaz direkt kapatılır. Onun dışında gayet güzel. Botu django ile yazmak, arayüz üzerinden botun parametreleriyle oynamanıza imkan sağlıyor.

2 Beğeni

Replit kullanabilirsiniz ben discord bot yazmıştım baya hızlı çalışıyor.