Tersine mühendislik-chip kopyalama

Merhaba,

Altera chipten veriyi çipi sökmeden kablo bağlantılarıyla alıp, aynı şekilde başka bir kartın içindeki çipe yazdırmak mümkün mü?

Resimden göremiyorum. Chipin yanında, sol tarafında EPC54N var gibi duruyor. Rom olduğunu tahmin ediyorum.

Çalışmak istediğiniz Altera FPGA.

Burada herhangi bir emniyet fuse yada biti aktive edilmediyse, JTAG koruması yoksa en kolay yok;

Bahsettiğim EPC çipine, mandal takıp, Programlama Mandalı SOIC8 SOP8 to DIP8 Test Klips – EEPROM BIOS Klipsi | Uygun Fiyat ve Aynı Gün Kargo | Robotizmo.net

Chp340/41 çipleriyle kodu kopyalayabilirsiniz.

İstisna durumları yazmadım.

Bu konuya hiç hakim değilim. Bunu yapabilecek olandan hizmet almak istiyorum.

Deneyimsizseniz ve elinizde ekipman yoksa zaten yapamazsınız.

Sorun şu ki, kart ne kartı? Bir bilgi yok.

Ticari bir cihazın kartı ise zaten size kopyalanamaz olarak güvenlik fuse ları yakılarak gelmştir ki bu durumda içinden veri çıkarmak imkansızla mucize arasında bir şey. Üreticisi kimdir nedir kart ne amaçlıdır bilemiyorum.

Kimse de bilemez. Sadece kod(FPGA de buna kod denmez de neyse) koruması olmayan kartlar kopyalanabilir.

Koruma aktifse, tersine mühendislikle, asitle eritip birebir görselle kopyalamaya çalışan istisna uygulamalar duydum ama görmedim.

Yani kilit konu kart ticari mi? Ne kartı?

Basit bir kullanım alanı yoksa profesyonel destek de zor bulursunuz.

Karta baktığımda, Tıbbi, Askeri, CNC kartı, haberleşme, ölçüm enstrümantasyon gibi bir kart olabilir diyorum.

Brakete bakarsak bir kasaya yada bir kutuya monte.

Kart kalitesi yüksek görünmüyor, askeri standartta güçlendirilmiş gibi de durmuyor.

Bunlardan biri ise zaten korumalıdır ve okunamaz.

Deneyiminiz yoksa zaten yapamazsınız, deneyiminiz varsa bile bunu okuyabilecek güvenliğin devre dışı olduğunu düşünmüyorum.

Profesyonel destek bildiğim kadarıyla ancak yurtdışı bulunabilir yada işi gücü olmayan bir argeci bulmanız gerekecek.

Edit:

Kartın, matbaa makinesine ait bir kart olduğuna dair tahminde bulunuyorum.

Bu teknoloji çağında böyle şeylerin çözümünün mutlaka olması lazım bana göre. Yapan yapıyor zaten fakat bizim insanlarımız olumsuzlukları aşma konusunda yeterince vizyon sahibi değil. Zor bir yola çıktıldığında o yolun ona katacağı kazanımlardan daha çok viraj ve tümseklerin derdindeyiz.

Var tabi ki, sahte para basmanın da bir yolu var.

Burada da eğer bir şirketin kendi tasarımını koplayacaksanız buna eşdeğer bir çaba gerekir.

Çipi tasarlayanlar bunu kopyalanamasın diye tasarlıyor.

Sitem ettiğiniz yada önerdiğiniz, kredi kartış çipi kopyalamak gibi bir şey.Legalite açısından.

Daha önce belirttiğim gibi,kartın ne kartı olduğunu bilmiyoruz.

Bir tekstil makinesi kartı yada baskı makinesi kartı ve ciddi bir firmanınsa doğru yoldan kopyalamanıza izin vermez.

Ama izinli korumasız bir kartsa kopyalanabilir. İmkansız diye bir şey yoktur.