TkJeolog (Jeoloji mühendisleri için log programı)

Herkese iyi günler.

İzninizle, jeoloji mühendislerine yönelik tasarlamış olduğum programı burada sizlere tanıtmak isterim. Şayet çevrenizde jeoloji mühendisi olan birileri varsa, kendilerine böyle bir program olduğundan bahsederseniz sevinirim. Şu anda bir işim yok ve bir şekilde gelir elde etmek zorundayım. Ayrıca çok fazla da bir çevrem olmadığından dolayı programın reklamını yapabileceğim yer sayısı sınırlı. Amacım; bu veya başka programlar vasıtasıyla bir iş sahibi olmak. Eger düzenli bir işim olursa programı memnuniyetle ücretsiz olarak dağıtırım ve kodlarını da github’a koyarım ancak şu şartlarda bunu yapamam. Programa ne kadar talep olacak bilmiyorum ama ben yine de sizlerle paylaşmak istedim.

Aşağıya programı tanıttığım ve nasıl kullanılabileceğini anlattığım bir youtube videosu bırakıyorum.

16 Beğeni

Bilgi: tkinter'ın içerisinde halihazırda bir colorchooser modülü var.

1 Beğeni

Biliyorum. Türkçe bir pencere oluşturmak istediğim için (ya da şöyle söyleyeyim; farklı dillere göre menüdeki yazıları değiştirebilmek için) alternatif bir colorchooser modülü yazdım.

2 Beğeni

Umarım en kısa sürede hedeflerinize ulaşırsınız. Program tanıtımının yer aldığı blogger ve wordpress bloglarını da hızlıca faaliyete geçirmelisiniz. Videodan ziyade bir dökümantasyon da hazırlamanızın faydalı olacağını düşünüyorum.

4 Beğeni

Jeoloji mühendisi olasım geldi ,elinize sağlık

Bizzat tanıdığım jeoloji mühendisleri yok etrafımda ama jeoloji mühendislerine ulaşabilecek tanıdıklarım var. Bir görüşme ayarlarsam direk sizinle iletişim kurmalarını sağlamalıyım. @dildeolupbiten sizinle iletişime geçebilecekleri bir mail adresi var mı?

Teşekkür ederim @throwaway1 ve @tevhidulvahset

Mail adresim: tckutlu@gmail.com

2 Beğeni

Dün akşam bir doküman hazırlamaya başladım.

1 Beğeni

Doküman hazır:

http://tkjeolog.pythonanywhere.com

2 Beğeni

Bence o sayfaları arama motorları indekslemeden kaldırın ve uygulamanın tanıtımının yapıldığı bir blog veya web sitesinde yayınlayın. Böylelikle hem SEO açısından daha iyi olur, hem de sitenize gelen ziyaretçiler dökümanları oradan inceleyip sizinle iletişime geçebilirler. Başlangıç için tkjeolog.blogspot.com uygun olabilir.

Edit: Kullandığınız platform zaten blog/web sitesi görevi görüyormuş fakat Blogger kullanmanız konusundan ısrarcıyım.

Peki, bir bakayım blogspot’a. Teşekkür ederim. Peki blogspot’un ne farkı var?

En basit cevap;

Blogger can also be another choice for people who are looking for SEO optimized blogging platforms. This platform is developed by Google and has the best SEO you can get out of the box. This platform is recommended for those who are not SEO experts but are worried about SEO .

https://www.artzstudio.com/2016/07/blogging-platforms-seo-comparison-2016/#:~:text=Blogger%20can%20also%20be%20another,but%20are%20worried%20about%20SEO.

Edit: pythonanywhere.com’da kaliteli görünüyor fakat Google aramalarında subdomain kaydı göremedim hiç, bu konuda bilginiz varmıdır?

Maalesef görmedim.

Ücretsiz hosting sunduğu, oluşturduğumuz template’leri, static dosyaları oraya yükleyebiliyoruz diye pythonanywhere kullandım. Yani frontend ve backend kullanıcıya bırakılıyor.

Acaba kendimi yanlış mı ifade ediyorum diye düşünüyorum. Benim amacım programı satmak değil. Yaptığım programlar aracılığı ile iş bulmak. Şu ana kadar ilgi alanlarıma göre bir çok program yaptım. Bunlardan bir kaç tanesini github’da yayınladım.

Bu programı şu amaçla yaptım: Belki bir kurumsal inşaat şirketi, belki bir yazılım firması yaptıklarıma bakarak beni istihdam edebilir mi acaba diye düşündüm.

Yoksa programın arama motorlarında çıkıp çıkmaması benim için çok önemli değil. Bir dokümantasyon olsun ve bu dokümantasyon da her yerden ulaşılabilir bir sitede yer alsın düşüncesiyle dokümantasyonu oluşturdum. O da sizin tavsiyenizle.

Bir de kaç kişi böyle bir programı arar ki? Jeoloji mühendisliği belirli bir alan, dolayısıyla bu program çoğu insana hitap etmiyor zaten.

Yarın mesela jeoloji mühendisleri odasına gideceğim, programı tanıtacağım, satın alınsın diye değil. “Bir şeyler yapabiliyorum, hiç mi bana göre iş yok arkadaş?” demek için aslında. Hiç istemesem de twitter hesabı açacağım, sonra da Türkiye’deki bütün odalara mesaj atacağım.

1 Beğeni

Pardon ben programı satmak istiyorsunuz diye algıladım :sweat_smile:

Size bir mail atıyorum, müsait olunca kontrol edermisiniz?

Tabi ki kontrol ederim.

Google console hesabı açarsanız aramada subdomaininiz de çıkar. Ben bizzat denedim.

1 Beğeni

Bu siteyi hangi Framework ile yaptınız?

Elinize sağlık hocam. Hızlıca göz attım ve eklemek istediğim bir şey var. Litoloji veya karot ekleme-çıkarma yapılan dialog ekranlarda ekleme çıkarmayı sondan yapıyorsunuz. Acaba satırların yanında checkbox olsa ve kullanan kişi istediği satırı işaretleyip silebilse daha mı iyi olurdu acaba?

Tekrar elinize sağık :slight_smile:

2 Beğeni

Dokümanı sphinx ile oluşturdum, geri kalanı flask ile yaptım.

O da olur tabi. Ben şöyle düşünmüştüm; kullanıcılar ilk kutucuklar yerine yanlışlıkla ekleyebilecekleri son kutucukları silerler. Çünkü kutucuklardaki değerler değiştirilebiliyor ya, o yüzden kullanıcı kutucuğu silmek yerine değerini değiştirebilir düşünesi vardı aklımda.

1 Beğeni