Türkçe-İngilizce sözlük ve kelime öğrenme uygulaması için fikirler

Python programlama dilini öğrenme amacı ile basit bir sözlük uygulaması ve kelime öğrenme uygulaması yapmayı düşünüyorum ve yapılacak olan uygulamayı mobil cihazlarda kullanmayı planlıyorum.

yalnız şöyle bir sorunum var ve ben tam olarak python programlama diline hakim değilim ve bu uygulama benim ilk uygulamam olacak.
öncelikle sadece masaüstü uygulaması olarak programı kodlamayı ve tam olarak mantığını çözmeyi düşünüyorum. daha sonra mobil cihazlar için yapılması gereken değişiklikleri yaparak uyumlu hale getirmeyi planlıyorum.

Projenin Özellikleri:
1-) Ofline bir uygulama olacak ve kelime ve basit kalıp cümleleri çevirecek. (Belki ilerde online olabilir)
2-) Kelime öğrenmek isteyen kişiler için kelimeyi veya cümleyi soracak karşılığında seçenekleri sunacak bir uygulama içerecek. Sorulan soruların cevapları çoktan seçmeli veya manuel olarak doldurulacak şekilde karışık olacak. bazı sorular çoktan seçmeli, bazı sorularda manuel doldurulacak.
3-) Öğrenilen kelimelere ait istatistiki veriler tutarak öğrenilmiş kelimeleri sürekli olarak sormamak ve kişiye öğrendiği kelime sayısını bildirmek için basit bir bilgi ekranı. (örneğin kullanıcı bir kelimeye 10 defa doğru cevap verdiyse artık o kelimeyi 20 soruda bir karşısına çıkar, eğer 5 defa yanlış cevap verdiyse 10 soruda bir karşılaştır gibi.)
4-) verilen her doğru cevap için kullanıcıya +puan vererek motive etmek.
5-) sözlük içerisinde yapılan aramalarda eğer ingilizce yazılmış ise türkçe karşılığını, türkçe yazılmış ise ingilizce karşılığını getirsin. ayrıca birden çok anlama gelen kelimeler var ise bütün anlamlarını getirsin. örneğin “Hi” kelimesin karşılığı olarak “Selam”, “Merhaba” gibi getirsin.

bu özellikler şimdilik aklıma gelenler ve sizde eklemek istediğiniz özellikler olursa buraya yazarsanız listeyi güncellerim.

şimdi asıl sorumuza gelelim :slight_smile:

böyle bir sözlük ve uygulama yapacak düzeyde python bilgisine ve programlama tecrübesine sahip değilim. bu nedenle sizden bana bir yol haritası çıkarmanızı istiyorum. yani bunları yapabilmek için neleri öğrenmem gerekiyor. yukarıda belirttiğim gibi öğrenme amaçlı olduğu için öncelikle sadece sözlük uygulamasını yaparım, daha sonra kelime öğrenme uygulamasını ve daha sonra mobil platform desteği gibi yol alabilirim.

öncelikli olarak ofline bir sözlük uygulaması yapmak için hangi konulara yönelmem gerekiyor. (önce komut satırında bunu yapıp daha sonra arayüz eklemeyi düşünüyorum. böylece temel mantığını çözerek adım adım ilerlemeyi düşünüyorum.)
internette yaptığım küçük bir aramadan sonra türkçe-ingilizce sözlük için txt formatında birkaç dosya buldum ve test için bu dosyaları birleştirerek kullanacağım.

lütfen fikirlerinizi paylaşmaktan çekinmeyin.

Bence bir algoritma oluşturarak hemen başlayın. Neyi nasıl yapacağınızı öğrenmek için ise şu belgeyi takip edin: https://belgeler.yazbel.com/python-istihza/
Eğer ilerleme kaydedemiyorsanız henüz temel konulara aşina değilsiniz demektir. Bu durumda bu belgeyi biraz okuyup inceleyin. Daha sonra tekrar deneyin. Şahsen bende işe yarayan bir yol bu.

zaten o belgeyi takip ediyorum. işte bildiğimiz basit şeyleri bile daha önce programlama yapmadığımız için birleştirmek sorun oluyor. bu başlığı açmamda ki amaç sizin önerilerinizi almak ve ilerde oluşan sorunları çözmek için sizden destek beklemek.

Dediğim gibi, bence hemen başlayın. Sorularınız olursa bu forumda sorun; yardımcı oluruz.

Bence şimdiden online olsun,yani bence kullanıcıdan kelime veya cumle iste,bunu da requests ve bs4 vb ile google translate ten çek,illa algoritma benden olsun diyorsanız bence bi dedigimi yapın, geliştirme babında duşunursunuz.

Kolay gelsin :slight_smile:

aslında dediğiniz çok mantıklı. online olabilir ama ben ufak ufak işi öğrenmek için ofline dedim. mobil uygulama işine geçince bakalım nasıl olacak.