Udemy kütüphane kayıt programı dersinde aldığım hata

önce verilen hatayı oku:
https://translate.google.com/?sl=en&tl=tr&text=not%20enough%20arguments%20for%20format%20string&op=translate
sonra verdiğin argumanları say, bir de '%s’leri.

3 Beğeni

Birkaç şey söylemek istiyorum.

  1. 'önce verilen hatayı oku ’ şeklinde emir verecek ne konumdasınız ne de buna hakkınız var.Kibar olmak zor değil.
  2. Belki basit bir hatadır , belki de çözümünü ben bulamamışımdır. Bu konuda eksikliğim olabilir ama sizin tecrübeniz bizden çok olduğu için bu sorun size basit gelmiştir ama siz de bu yollaradn geçtiniz .
  3. 1 ay gibi bir süredir forumu takip ediyorum .Bazı konulardaki yorumlar tepeden bakarmış gibi ukalaca yazılıyor (Sizden değil genel bahsediyorum, yanlış anlaşılmak istemem)
  4. Bu forumun amacının yardımlaşma olduğunu düşünüyorum o yüzden karşınızdaki insanın hevesini kırmayacak bir uslüp kullanmak daha iyi olacaktır. Saygılarımla
    Önerinizi uygulayacağım

Yani hem yardım isteyeceksin hem de yardımı alırken senin gönlüne göre yardım edilecek.

Burada size gerçek yol göstriliyor. Balık tutmakla balık vermek arasındaki fark kadar.

En önemli hayat dersi, derleyicinin hata mesajlarını okumayın öğrenin bu şekilde daha az yardıma ihtiyaç duyarsınız. Hele ki yeni öğreniyorsanız bu hata mesajlarını öğrenmek ve çözümlemek size daha faydalı olur.

Kodlamayı öğrenmekten ibaret değildir programlamayı öğrenmek, derleyicini, editörünü geliştirme ortamını tanımak da önemli hususlardır.

Şimdiki nesil gururuma kimse dokunmasın, beni kimse eleştirmesin istediğim gibi hemen cevabı versin diyor.

O da lazım bazan ben de doğrudan kodu verir geçerim ama, yardım eli açtıysan buna hakkınız yok diyerek katılımcılara diklenme diklenerek yardım talebinizi hizmet gibi algılıyoruz, kimse de kimsenin hizmetinde değil keyfinize göre hizmet sağlayamayacağız kusura bakmayın.

Eminim burada size hizmet edip gönlünüzü görmeye meraklı katılımcılar da olacaktır onları bekleyin başka katılımcılara laf yetiştirmek yerine.

1 Beğeni

“Şimdiki nesil gururuma kimse dokunmasın, beni kimse eleştirmesin istediğim gibi hemen cevabı versin diyor.” demişsiniz. Öncelikle eleştirme hem olumlu hem de olumsuz olarak yapılır,sonra "kimse de kimsenin hizmetinde değil keyfinize göre hizmet sağlayamayacağız kusura bakmayın.,demişsiniz .Benim yaptığım üslup temalı eleştiriyi ise kaldıramamış olduğunuzu görüyorum. Ayrıca balık tutma ve vermek arasındaki farkı herkesin bildiğine eminim ama üslup denilen olay biraz daha farklı.
Buraya bizi pohpohlayın gönlümüzü hoş edin diye gelenler olduğunu düşünmüyorum.
Pek yeni bir nesil olduğumu da düşünmüyorum. 30 yaşındayım ayrıca öğretmenim. Sadece mesleğimin içine yazılımı entegre etmek istiyorum.
Ayrıca ölümcül (tedavisi olmayan ) bir hastalığa sahip biri olarak günde 20 tane ilaç içiyorum. Bu ilaçlar hem bedenimi hem zihnimi oldukça yoruyor. Bazen odak kaybı yaşıyor ve çoğu şeyi anlamakta güçlük çekiyorum. Uğraşıp , araştırıp çözemediğim şeyleri buradaki yardım forumuna danışırım düşüncesiyle hareket etmiştim , sanırım yanılmışım.
Sadece bir noktalama işareti yüzünden saatlerce çözülemeyen hataları sizler de alıyorsunuz , el elden üstünden diye boşuna dememişler o yüzden bilgi güçtür paylaştıkça büyür.
Ama üslup önemli.

Sevgili müşterimiz,

Kodunuzu foruma eklememiş resmini koymuşsunuz. Buna rağmen okuyabildiğimiz kadarıyla kodunuza verdiğiniz parametre sayısı ile parametreleri formatlamak için kodladığınız %s bildirimlerinizin sayısı uyuşmamaktadır.

Bu konuda ya almak istediğiniz değişken sayısını 6 dan 8 e çıkarınız yada, formaltamadaki %s adedini almak istediğiniz parametre sayısı olan 6 adet e indiriniz.

Biz resimden kodunuzu düzeltmekte gecikme yaşadığımız için özür dileriz. Kopyala yapıştır yapıp kodunuzu düzeltirdik ama resim üzerinden biraz gecikeceğimiz için özür dileriz.

Bu arada sizin psikolojik durumunuz ve sağlık durumunuz bizim bilmemiz gereken müneccimlik görevlerinden olmakla beraber bu ihmalimiz yüzünden de ayrıca özür dileriz.

İsterseniz, siz kodlamakla uğraşmayın ve öğrenmeye de yormayın kendinizi nasıl bir kod istiyorsunuz siz yazın hemen biz burada kodlar ekleriz.

Umarım hizmetlerimizden memnun kalırsınız.

For english Press nine…

Müşteri memnuniyeti kapsamında yazdıklarımız kayıt altına alınmaktadır.

Başka bir isteğiniz olğunda 7/24 hizmetinizdeyiz.

Üslubu bozuk arkadaşlarımız için özürlerimizi sunarız.

Başka bir isteğiniz?

1 Beğeni

Merhabalar,

bkz: Soru Sorarken Sıkça Düşülen Hatalar , ozellikle #4 ve #9

Bunun disinda, begenmediginiz usluplari/mesajlari/kisileri yok saymanizi oneririm.

4 Beğeni

İlginiz ve anlayışınız için teşekkür ederim

“Topluluk kurallarımız, herkese karşı nazik olmak, kimseye karşı küfür, hakaret, vb. sözler sarf etmemek ve hiç kimse arasında din, dil, devlet, millet, ırk, cinsiyet, vb. ayrımı yapmamaktır. Toplumumuzu sağlıklı tutmak adına moderatörler olarak bu konuya büyük önem veriyoruz. Topluluğumuzda yapıcı olanlar, eğer isterlerse, zamanla moderatörlüğe yükselebilecek, yıkıcı olanlar ise uzaklaştırılacaktır.”

Sizin de kuralları okumanızı tavsiye ederim. :rofl:

1 Beğeni

Yardıma ihtiyacı olan ben değilim sen düşün.

Modereatörlüğe mi soyundun kural hatırlatıyorsun?

Bak ne demiş?

Bence aib abinin öğüdünü tut.

Çoluk çocuğa cevap verirsek böyle olur.

Soru sormuşsun adam cevap vermiş.

Millete kural hatırlatacağına otur düzgün soru sormayı öğren.

Cevabını alınca teşekkür et adamın üslubu ile uğraşağına öğrenmene bak.

Sevgili dostlar öncelikler herkese merhaba,
Hiç kimse yazılımı 1 günde öğrenmedi. Lütfen yeni arkadaşlarımızın önünü açalım efendilikten kimse kaybetmez unutmayalım. Kendi öğrenme zamanlarımızı hatırlayalım. Bunu karşımızdaki kişiden ziyade 1 yazılımcının ülkeye katacağı katma değeri düşünerek yapalım. Evet arkadaşımız basit bir hata yapmış ve fark edip araştıramamış bu konunun bu kadar uzamasına gerek yok. İnsanız hata yapmak bize mahsus. Ama dediği gibi doğru yol gösterirken uslup çok önemli.

Burada değerli ve güzel bir topluluğuz bilgimiz daim olsun.

Sevgilerle.

Sayın sakratex, size de merhaba.

Kimse yazılımı 1 günde öğrendi iddasında olan da olmadı.

Hiç kimse önünü de kesmedi.

Özetleyim isterseniz;

Katılımcı bir soru sormuş.

Cevaben;

Cevap bu;

Bence gayet güzel bir cevap. Yazılım öğrenen biri, kullandığı editörün hata mesajlarını okumayı öğrenmeli. Yani aslında çözemediği sorunun kök nedeni bu, gayet yerinde bir cevap.

Ardından kodunaki hatayı da belirmiş.

Bence teşekkür edilmesi gerekirdi.

Ama verilen cevap bu, adam zaten bir aydır bilenmiş birilerine laf söyleyesi gelmiş.

Benim rahatsız olduğum buydu.

Yani? Evet hata basit çözüm basit, ukalaca bakıyorlar yada bunu söyleyecek yetkide değilsin demeye gerek var mı? Sorun kodlama hatası değil, sorun niyet hatası.

Üslup derken, burada kime bir şey desem, psikolojim bozuk, ailevi sorunlarım var, yok şuyum var buyum var gibi garip mazeretler duyuyorum. Herkesin sorunları var, bir amaç edinmiş bir şey öğrenmek isteyen biri böyle şeyleri mazeret göstermez.

Evet ülkeye katma değeri olacak katılımcılara sonuna kadar destek oluruz, ne kadar sorarsa o kadar cevap eklediğim çok kod paylaştığım oldu.

Ama verilen cevabı hoş gönlüne göre ayarlayamayız. Hata mesajını oku diyen birine bana emir veremezsin denmez.

Düzgün yabancı forumlarında bundan beter cevalar var.

Yani manuelinde bulabileceğin bir soruyu sorarsan, RTFM yazarlar, Read The F. Manual şeklinde.

Kimse de bana emir veremezsin şu bu gibi garip geri dönüşler yapmaz.

Öğrenmeye olan açlığı, gururundan fazla olanlar için her şeyi yapar burada uğraşırım. Ama hem kel hodul, hem de gururlu insanların heveslerine empati yapmak yerine, onca işinin arasında sorulan soruya cevap vermek için emek harcayanlara da empati yapmayı tercih ederim.

Yani cevap veren adam onca işinin arasında, burada birini adam yerine koyup cevap veriyor. Sebebi sizin de söylediğiniz gibi ülkeye, insanlığa bir katkısı olur mu diye.

Ama o cevaba bana emir veremezsin diye karşılık veriyorsa, bana tepeden tepeden bakıyorlar diyorsa, ki bu konuda da haksız kimsenin kimseye tepeden baktığı yok yersiz konu bu hale gelebiliyor.

Bence uzamasında konunun bir sakıncası yok. Böylece insanların bakış açıları değişir belki. Hiç eleştiriye açık değiller, yardım isterken verilen her tavsiye altın niteliğinde, bir çok emekten süzülüp geliyor.

Ben hala fikrimin arkasındayım, biri bir soru sorduğunda cevapları beğenmiyorsa, görmezden gelip istediği mesajları dikkate alsın. Onca işin arasında kocaman kelli felli adamlar burada birilerinin sorunlarına cevap yazarken bebek avutur gibi pışpışlayamaz.

Bence gereksiz alınganlık yapılıyor. Sonuçta bu forumda hepi topu bir nick, kimse kimsenin ne olduğunu bilmiyor kişiliğiyle şahsıyla uğraşmıyor.

Ama o kadar da değil, bana emir veremezsin, tepeden bakamazsın diye alınganlık yapmayı dert eden adamın öğrenme derdinin olduğuna inanmıyorum.

Tabi sevgi ve şevkatle sorunlu insanları topluma kazandırma misyonu olan katılımcılar bebek pışpışlar gibi istedikleri tonda pışpışlayabilir. Soruyu soran da o katılımcıları dikkate alsın. Verilen cevaplarımı sadece onların günübirlik sorunları çözülsün diye değil, benzer sorunlar yaşayanların belki bir işine çözüm olur faydalanır diye yazıyorum.

Burada cevaplayan katılımcıya uygulanan davranış da hoşuma gitmedi.

Zaten burada soruları cevaplamaya emek veren elin parmağı kadar sayılı insan var. Onlar cevaplamadığında sorular ortada kalıyor. Bari birilerine empati yapılacaksa cevaplamaya çalışanlara empati yapılsın.

Sevgi ve saygı ile.

1 Beğeni