UML diyagramının fonksiyonlarını yazmak

merhaba bu uml diagramını koda dökmek istedim ancak hiç bir fonskiyonu yapamadım
user loanService ve libMaterial ı birbirleriyle nasıl ilişkilendirip birbirleri hakkında fonksiyon yapıcam
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

hiç birinin birbirinin alt sınıfı olmaması gerekiyor ama alt sınıfı olmadan da fonksiyonları halledemiyorum

Fonksiyondan kastin kod mu? Cunku member variable’lari ve has-a iliskisini kuramamissin gibi geliyor. Methodlari yazmakta sikinti cekiyorsan da bu sebepten oturu.

UserLoanService iliskisi icin LoanService'e User degiskeni eklemen lazim. Cunku her LoanService mutlaka ve sadece bir User'a ait olmak zorunda. (Alternatif: User'da LoanService listesi. Sagdaki 1'i garantilemez ama iliskiyi kurar.)

LoanServiceLibMaterial iliskisinde bir sorun yok. Fonksyionlara gereken objeler parametre olarak paslaniyor zaten, ekstra bir sey yapmaya diyagramin oklari baglaminda gerek yok. Fakat:

Diyagramda User ve LibMaterial orneklerini tutan bir sey goremedim, LoanService fonksiyonlarina parametre nereden paslanacak bilemiyorum. makeLoan paslanan u ile m'nin baglantisini nerede tutacak onu da goremiyorum.

activeBooking()'in ne listesi dondurdugunu yazmamissin ama list[LibMaterial] oldugunu varsayarsak onun da bir yerden LibMaterial'lara erismesi lazim. makeLoan UserLibMaterial baglantisini her nerede tutacaksa onun uzerinden erisebilir sanki.

1 Beğeni

Bunu ben yazmamıştım sınava hazırlanıyorum internetten örnek bulup çözüyordum bu da onlardan biri sanırım dediğinize göre bazı yerler eksik kalmış :smiley:

Bunu basta soyleseydin on dakika analizini yapmak yerine bastan sona yanlis oldugunu ve baska bir ornek bulmani soylerdim.

2 Beğeni

kusura bakmayın böyle bir şeyi belirtmem gerektiğini bilmiyordum ama analiziniz boşa gitmedi eksik yerleri kendim gidererek örneği çözdüm emeğinize sağlık