Verilen metni mors kodu ile yazma

Merhaba Arkadaşlar,
Bir kaç saat önce uzun zamandır programlama yapmadığımı ve neredeyse Python ’ u unutmak üzere olduğumu hatırladım. Bunun üzerine ben de eğitim amaçlı, terminal üzerinden çalışacak bir program yapmaya karar verdim. Ama ne yapacağımı bilmiyordum, sonra aklıma bu proje geldi. Aslında bir amacı yok bu yazılımın sadece eğitim amacı ile yapıldı. Eğer sizde pythonda kendinizi geliştirmek istiyorsanız bu kodları okuyup nasıl çalıştığını çözmeye çalışabilirsiniz. Ara ara böyle şeyler yapıp burada da duyurusunu yapacağım. Hatta eğer çok ilgi görürse videolar ve yayınlar yapmaya bile başlayabilirim.

linki burada :

1 Beğeni

Ayrıca eğer bir github hesabınız varsa ve bu kodu beğendiyseniz yada bir şeyler öğrenmenize katkıda bulunduysa lütfen repoyu beğenmeyi unutmayın. Çünkü tek motivasyonum bu beğeniler.

Bende benzerini yapmıştım kodlar farklı tabi ama sonuç aynı ama x leri neden koyduğunuzu merak ettim normalde x yok diye biliyorum

Bu x’leri boşluk olsun diye koydum. Ama şimdi bakınca bana da mantıksız geldi. Hemen değiştiriyorum. teşekkür ederim öneriniz için.

Ben belki başka bir anlamı vardır sanmıştım :))
Buarada benim kodlarımıda paylaşıyım

def mors(txt):
    dictionary={'a':'.-','b':'-...','c':'-.-.','ç':'-.-.. ','d':' -.. ',
    'e':' . ','f':' ..-. ','g':' --. ','ğ':' --.-. ',
    'h':' .... ','i':' .-..- ','ı':' .. ',
    'j':' .--- ','k':' -.- ','l':' .-.. ','m':' -- ',
    'n':' -. ','o':' --- ','ö':' ---. ','p':' .--. ',
    'r':' .-. ','s':' ... ','ş':' .--.. ','t':' - ',
    'u':' ..- ','ü':' ..-- ','v':' ...- ','y':' -.-- ',
    'z':' --..'}
    transTable = txt.maketrans(dictionary)
    txt = txt.translate(transTable)
    return txt
2 Beğeni

Hmm, ben if kullanarak teker teker eğer şu harfse yerine şunu koy diye yazmıştım siz ise direkt dictionary kullanarak kısa yoldan halletmişsiniz. Şuan kendimi enayi gibi hissettim .)

Python genel olarak böyle bir dil işte bende bazen satırlarca kod yazıyorum sonra bi bakıyorum başka birisi benim 20 satırda yazdığım kodu 2-3 satırda yazmış.Öğreniyoruz işte :))

Elinize sağlık. Repo nasıl beğeniliyor bilmiyorum ama star a bastım umarım motive olmuşsunuzdur :slight_smile: Bu arada hesabınızda html editörü de gördüm o da güzelmiş.