Visual Studio Code ile Form uygulaması oluşturmak

Merhabalar,

Visual Studio Code ile rahatça console uygulamaları yapabiliyoruz. Bunun için dotnet new console yazmamız yeterli. Ancak nasıl form uygulamaları yapabileceğimizi bilmiyorum ve işe yarar kaynak bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz?

Konu aşağıda kaldığı için yukarıya taşıyorum, yok mu cevabı olan?

@aib bir fikriniz var mı?

Beni tag’leyince neden tag’lememeniz gerektigine dair soyleyecek bir seyler ariyorum, cevap vermem gecikiyor.

Bulunca donerim.

Hala cevap arıyorum :weary:

Burada C# ile Visual Studio Code üzerinde GUI uygulaması yapılamayacağı yazıyor. Aşağıda basit bir örnek yapılmış fakat Visual Studio gibi buton sürükle bırak tarzı konforlu bir geliştirme ortamı söz konusu değil.

1 Beğeni

C#'ın Discord sunucusuna sordum cevabı, benim yaptığım (dotnet new form) yerine dotnet new winforms işe yarıyormuş.

Aslında bu tarz manuel çalışmak proje üzerindeki hakimiyetimizi artırıyor ve projeye daha da bağlı kalıyorsunuz.

dotnet new winforms yazınca oluşturulan dosyalar :

image

@Muallim paylaştığınız linkte maalesef çözüm bulunmuyor, dosyaları paylaşmak yerine dosyaların içeriklerini paylaşmışlar. Siteye kayıt olup çözümü oraya yazacağım, teşekkür ederim.

Edit : Galiba konu kapatılmış.

Kesinlikle haklısın, insan kendi yazınca daha anlaşılır oluyor.

Tabi bazen zaman maliyetini de göz ardı etmemek lazım.

1 Beğeni

Sadece bilgi edinme amaçlı paylaşmak istedim. Visual Code gelişmiş bir Text Editor. Fakat Visual Studio bir IDE olduğu için çok daha fazlası var.

1 Beğeni