Visual Studio - İmleç otomatik bir şekilde inmiyor

Merhaba, benim problemim şöyle ki,
VSstudio kullanarak python pratikleri yapıyordum. Ancak bir süre sonra f5 e tıkladıktan sonra imleç terminal kısmına inmiyor. Input kullanırken eskiden imleç direk aşağıya inerdi ordan değer girerdim ama son zamanlarda değişken girebilmek için mouse ile imeci terminale tklayarak getirmek zorunda kalıyorum. Eskiden olduğu gibi nasıl otomatik terminale inmesini sağlayabilirim ?

İnsert e bas bi bakalım.

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim valla su serptin.

insert çözümü tek seferde hayat kurtardı ancak daha sonra programı açıp girince tekrar aynı şekilde imleç terminale inmeden yukarıda kalmaya başladı. Temelli çözecek bir ayarlaması var mıdır acaba ?

Açıkcası problemini tam anlamadım. Ama eğer VSCode’da, bir program çalıştırmak istiyorsan F5 ile değil, Ctrl+F5 ile yapabiliosun.

f5 e tıkladıktan sonra imleç (yanıp sönen çizgi varya) terminal kısmına inmiyor otomaik bir şekilde. İçerisinde Input fonksiyonu kullandığım bir mini program yazdım diyelim.
a = 5
b = input()
print(a+b)
mesela bunu yazdıktan sonra f5 e basınca direl terminal kısmında sayı girmem gerekir değilmi ?
Heh bende bu kısımda sıkıntı var direk. Benim terminale b için değer vermek maksadıla mouse ile boşluğa tıklamam gerek. O zaman orda yazı yazarkenki yanıp sönen imleç geliyor. O belirdikten sonra değer girebiliyorum. Eskiden buna gerek kalmazdı f5 e basınca direk terminalde imleç belirir bende değer verirdim program çalışırdı.

eskiden buralar hep dutluktu

3 Beğeni