VSCode FileNotFoundError: [Errno 2] No such file or directory hatası

Ben Python ve yazılıma yeni başladım dersler şeklinde öğreniyorum ama ne zaman ana klasör içinde başka klasör oluşturup çalıştırsam bu hatayı alıyorum. Virsual code studio kullanıyorum. Ekran görüntüsü atıyorum lütfen bilgilendirir misiniz? Yeni başladım üst düzey şekilde anlatmayın :smiley: Ekran görüntüsüne bakınca anlarsınız :frowning:

Kolay gelsin, VSCode çalışma dizininizi C:\Users\tayyi\desktop\python_lessons olarak görüyor çünkü VSCode’da açılmış olan klasör burası. Dolayısıyla bu klasörün içerisinde direkt data.json diye bir dosya olup olmadığına bakıyor ve hata veriyor çünkü yok… İlgili dosya bir dizin daha içeride, json klasöründe.

en az İki şekilde düzelebilir:

Dosyayı open ile açarken VSCode’un sizi bir üst dizinde düşündüğünü göz önüne alarak şöyle yazabilirsiniz:

with open("json/data.json", "r", encoding="utf-8") as f:
    ...

Yani önce json klasörüne in sonra data.json'a bak, diyoruz.

Veya VSCode’da “File → Open Folder” deyip json klasörünü seçip kodu olduğu gibi bırakabilirsiniz. Bu durumda VSCode C:\Users\tayyi\desktop\python_lessons\json dizinine göre hareket eder ve data.json da bu klasörde bulunduğundan sorun olmaz.

1 Beğeni

Çok Teşekkür ederim. Bir türlü bulamamıştım ve derste de göstermediler. (Dersler videolar şekilde) Yeni başladım çok güzel anlatmışsın. Allah razı olsun.

1 Beğeni