Vscode'da pythonda klasördeki dosyaları görmüyor

Merhaba, bugün artık pychram’dan VS code’a geçmeye karar verdim. Kurulumları vb. yaptım ancak pycharm’da yaptığım projeleri VS code’a atıp çalıştırdığımda bir sorunla karşılaştım o da şu:
Örneğin Test adında bir klasörümüz var ve o klasörün içinde bir txt dosyası var normalde kodda o txt dosyasını okumak için dosya yoluna sadece “dosya.txt” yazmam yetiyordu yani o txt dosyası main.py ile aynı klasörde olduğu için klasörün dosya yolunu yazmama gerek yoktu ama VS Code’da böyle olmuyor yani dosya.txt main.py ile aynı klasörde olsa da main.py o dosyayı görmüyor bir alt klasörde yani projects klasöründe o dosyayı arıyor ve bunun çözümü olarak da kodda “Test//dosya.txt” yazmam gerekiyor. Bunun çözümü var mı ? Yoksa her kodda klasörün dosya yolunu değiştirmem mi gerekiyor. Ve ayrıca selenium modülü kullanırken sanırım chromedriver.exe’yi görmüyor ve onunda bu sorunla ilgili olduğunu düşünüyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim ?

Doğru anladıysam “test” adında bir klasör var. ve bu klasörün içerisinde iki dosya var: “dosya.txt” ve “main.py”. Ve f = open("dosya.txt", 'r') gibi bir komut kullanarak ulaşmaya çalışıyorsun.

Başka bir parametre yoksa bu komutun çalışması lazım. Dosya yollarını değiştirmek gerekmez.

Aslında sorun olmaması lazım ama bu “test” klasörünün içerisinde “_init_.py” isminde içi boş bir dosya açıp 'main.py’ı çalıştırmayı deneyebilir misiniz.

Selenium konusunu bilmiyorum. Kolay gelsin.

1 Beğeni

Maalesef işe yaramadı. Yine Kod klasörün içindeki kayitlar.db’yi görmedi ve projects klasörünün içinde yeni boş bir kayitlar.db oluşturdu.

Sanırım çözdüm.
Sol üstten File>Open Folder’a girerek sadece projenin bulunduğu klasörü açtım ve projeyi çalıştırdığımda düzgün çalıştı.

1 Beğeni

Sanırım şu şekilde çalışır:

f = open(".\dosya.txt", 'r')

CWD sorunu. Bununla ilgili bir SSS yazacagim, yazana kadar: Normalde kod hata vermezken terminalden boot ile açılan python py dosyası hata kodu veriyor - aib tarafından #3