Merhaba, bugün artık pychram’dan VS code’a geçmeye karar verdim. Kurulumları vb. yaptım ancak pycharm’da yaptığım projeleri VS code’a atıp çalıştırdığımda bir sorunla karşılaştım o da şu:
Örneğin Test adında bir klasörümüz var ve o klasörün içinde bir txt dosyası var normalde kodda o txt dosyasını okumak için dosya yoluna sadece “dosya.txt” yazmam yetiyordu yani o txt dosyası main.py ile aynı klasörde olduğu için klasörün dosya yolunu yazmama gerek yoktu ama VS Code’da böyle olmuyor yani dosya.txt main.py ile aynı klasörde olsa da main.py o dosyayı görmüyor bir alt klasörde yani projects klasöründe o dosyayı arıyor ve bunun çözümü olarak da kodda “Test//dosya.txt” yazmam gerekiyor. Bunun çözümü var mı ? Yoksa her kodda klasörün dosya yolunu değiştirmem mi gerekiyor. Ve ayrıca selenium modülü kullanırken sanırım chromedriver.exe’yi görmüyor ve onunda bu sorunla ilgili olduğunu düşünüyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim ?
Doğru anladıysam “test” adında bir klasör var. ve bu klasörün içerisinde iki dosya var: “dosya.txt” ve “main.py”. Ve f = open("dosya.txt", 'r')
gibi bir komut kullanarak ulaşmaya çalışıyorsun.
Başka bir parametre yoksa bu komutun çalışması lazım. Dosya yollarını değiştirmek gerekmez.
Aslında sorun olmaması lazım ama bu “test” klasörünün içerisinde “_init_.py” isminde içi boş bir dosya açıp 'main.py’ı çalıştırmayı deneyebilir misiniz.
Selenium konusunu bilmiyorum. Kolay gelsin.
Maalesef işe yaramadı. Yine Kod klasörün içindeki kayitlar.db’yi görmedi ve projects klasörünün içinde yeni boş bir kayitlar.db oluşturdu.
Sanırım çözdüm.
Sol üstten File>Open Folder’a girerek sadece projenin bulunduğu klasörü açtım ve projeyi çalıştırdığımda düzgün çalıştı.
Sanırım şu şekilde çalışır:
f = open(".\dosya.txt", 'r')
CWD sorunu. Bununla ilgili bir SSS yazacagim, yazana kadar: Normalde kod hata vermezken terminalden boot ile açılan python py dosyası hata kodu veriyor - aib tarafından #3