Web projesi için hangi yolu izlemeliyim

Merhaba arkadaşlar

Python flask ile bir web projesi hazırlamak istiyorum.
Bir klasördeki jpg resimleri, barcode reader okutarak web sayfasında tam ekran göstermek istiyorum. Bu uygulama için hangi yöntemleri yapmam gerekiyor? Flask ile bu proje yapılabilir mi? Fikrinize ve görüşlerinize ihtiyacım var.

Projenin flask ile yapilacak kucuk kismi disinda kalan parcalara bagli.

Mesela resimleri tam ekran gosteren web sayfasi tek basina aciliyor mu? Veya barcode reader okutan kod herhangi bir python fonksiyonuna input gonderebiliyor mu? Hangi kodun hangi resme baglanacagi bilgisi herhangi bir yerde duruyor mu?

Ana fikir surada da mevcut: Soru Sorarken Sıkça Düşülen Hatalar (#18)

Baskasininkinden ziyade kendi fikir ve gorusleriniz daha faydali olacaktir. Python kutuphanesi gibi detaylara takilmadan projeyi yapmaya baslayin.

Bilmediğim ve karar veremediğim bir çok konu var. Mesela bunlardan biri resimleri tek klasörde toplatıp oradan mı çağırmak gerekiyor? Yoksa bir database e farklı bir formatta mı yükleyip oradan çağırmak gerekiyor? Web bunların hangisini destekliyor? önce bunların cevabını araştırmaya başladım. Siz olsaydınız en basitinden hangisini tercih ederdiniz?

Barcode reader ile market uygulaması yaparak gelen ürünü reader ile okutarak resmini karşıma getirmek istiyorum. bunun için sql tarafına barcode redaer datasını yazdırmak için bir uygulama gerekiyor diye biliyorum. sql tarafında ise gelen verinin varyasyonlarına göre görselleme yapılabilir mi? ayrıca bir arayüz ile de kayıt işlemi yaparak buradan da resim yükleme ve barcode bilgisini kayıt etme sayfası oluşturmak gerekebilir diye düşünüyorum.

Açıkçası benim için önemli olan böyle bir uygulama için izlemiş olduğum yöntem ve method. Sizlerin fikir ve düşünceleri benim için çok önemlidir. Teşekkürler

Dosyaları veri tabanında tutabilirsiniz, ama bu pek tavsiye edilen bir yöntem değil. Static veya media klasörlerinde (veriyi siz oluşturuyorsanız static, kullanıcıdan geliyorsa media klasörü) dosyaları tutarak veri tabanında bunların yollarını (Django’da ImageField bu şekilde çalışıyor) saklayabilir, barkod numarasıyla eşleyebilirsiniz.

Flask veya Djang fark etmeksizin ikisi de Python web çatısı olduğu için diğer Python kütüphanelerini de projelerinize kolayca entegre edebilir ve kullanabilirsiniz.

Ama, benim naçizane tavsiyem şu olur: Django kullanın. :smiley: Flask ile ilerlemeye devam ederken bazı yerlerde ek kütüphaneler gerekebiliyor. İşinize yarayan kütüphaneyi güncelleyen ekip, son güncellemesini üç sene önce yapmış olabiliyor. Bir de flask microframework olduğu için çoğu şeyi sizin baştan ayarlamanız gerekiyor. Projenin ilerleyen safhalarında çok karıştırmıştım ben o yüzden.

Proje çok büyüyecekse, yüzlerce, binlerce fotoğraf olacaksa amazon s3 kullanmak iyi olabilir

Cevap soruda gizli. En basit olani.

Dosyalarin zaten bir klasorde olduklarini varsayiyorum. O zaman dosyalari bir klasorde tutmak en basidi.

SQL mi? SQL nereden cikti?

Barcode reader datasini almak icin input() yetiyor genelde.

SQL tarafinda gorselleme?

Bu mantikli.
Bu, sitenin fonksiyonel bir gereksinimi.

Sununla beraber sitenin gereksinimlerini olusturuyorlar. Tasarimi buna gore yapmak lazim.


Bu arada “barkodu verilen urunun resmini gosterecek” proje 2-3 satir HTML (1 satir inline JS) ile yapilabiliyor.

Verdiğiniz fikir ve bilgiler doğrultusunda projeyi hazırladım…
Bahsettiğiniz üzere bir kaç satırda program yazılımını hallettim.
Destekleriniz için Teşekkürler…

1 Beğeni