Web site geliştirmek için Python/Django yeterli midir?

Selamlar herkese bir süredir python öğreniyorum ve web sitesi yapmaya yönelmek istiyorum bunun içinde django öğrenicem.Tek django ile bir web sitesi yapabilir miyim yoksa başka bir dil de kullanmam gerekir mi?(örn.Javascript,htmll vs…)

Not:Ve ayrıca şunu da sormak istiyorum django mu flask mı daha kullanışlı?Fikirleriniz nelerdir?Teşşekkürler

Django ile bir sitenin back-end’ini kodlayabilirsiniz ama front-end için html,css,js bilmeniz gerekiyor.

Flask bir mikro-framework,django ise gelişmiş bir framework hem admin paneli gibi birçok özelliği var.

Django bir uygulamanın hem backend hem de front end kısmını yazabileceğin bir frameworktur fakat React, Angular vb. frameworklar ile karşılaştırdığımızda frontend tarafı oldukça zayıftır. Bu nedenle daha çok DRF (Django Rest Framework) ile birlikte backend uygulaması geliştirilmek daha yaygın. Front-End için de React kullanabilirsin. Tabi framewrokleri kullanmadan önce python, html, css, js öğrenmen lazım. Djangonun en önemli avantajı bana göre admin paneli olmasıdır. Büyük projelerde çok büyük kolaylık sağlıyor

Django başlangıç için güzel bir seçim olur ama back end tarafındaki sorunları çözmeni sağlar zaten bir şeyler ortaya çıktıktan sonra ön yüzü nasıl tasarlamam gerek diyeceksin, farklı ihtiyaçlar ortaya çıkacak okuya okuya bambaşka bir yere geleceksin.
Birazda olsa html ve css bilmen işlerini kolaylaştırır daha sonra tailwind,bulma,bootstrap gibi css framework ve araçlarına bakmaya başlıyacaksın.Bunlarda bir yere kadar sorununa çözüm olucak sonra javascript öğrenmeye çalışacaksın.Karşına muadil bir çok framework çıkacak vue react angular en bilinenleri yok ufak interaktiflikler eklemek istersen alphinejs htmx tarzı kütüphanelere yöneleceksin. Ne yapacağına karar verip daha kesin sonuçlar alabilirsin.Tek başına öğreniyorsan fullstack developer kavramını bir arat güzel blog yazıları bulacaksın.

1 Beğeni