Web sitesi programlamada php mi daha iyi javascript mi

merhaba arkadaşlar sizce hangisi daha iyi?

Bence javascript daha kararlı ve daha çok framework var.

peki siz javascript biliyor musunuz?

Ben arayüz geliştirmek için python öğrenmiştim. Bu aralar web sitelerine merak saldım. O yüzden yakın zamanda detaylı bir araştırma yapmıştım oradan böyle bir sonuca vardım ve emin olabilirsiniz javascript öğrenirseniz güzel bir web sitesi yapmak için yeterli olacaktır.

tamam ben de şuan javascript öğreniyorum ama php öğrenmem de gerekir mi diye merak etmiştim o nedenle bu konuyu açtım bu arada foruma hoşgeldiniz

Teşekkürler.başka bir sorunuz varsa elimden geldiğince yardım etmeye çalışacağım.

PHP yavaş yavaş ölüyor. Ancak javascript’in geleceği her türlü parlak. İşaretleme dillerinin programlama dili olan javascript, web’in de dışına çıkarak, masaüstü programlar yapmanıza olanak sağlıyor (electron.js) ile birlikte. Üstelik sizi front-end’de de bırakmaz, back-end bile geliştirebilmeniz mümkündür javascript ile.
PHP ile doğrudan javascript’i karşılaştırırsak, javascript fazlasıyla daha avantajlı konumda.
PHP ile Node.js’yi karşılaştırmak daha doğrudur bence, ki burada da aynı şekilde nodejs kesinlikle daha iyi.

1 Beğeni

front endde javascript backendde php kullanabilirsiniz javascriptin backend kısmında seo sorunları olabiliyor o yüzden backendde php kullanmanızı öneririm front endde zaten en ideal dil javascript olacaktır.

back end ve front end nedir acaba

front end kullanıcıların gördüğü etkileşim halinde olduğu kısımlardır backend ise veritabanı server gibi işlemlerin yapıldığı kullancıların göremediği kısımlardır

anladım ve galiba ikisi içinde javascript ideal değil mi zaten o yüzden javascript tarayıcılarda var da php yok

çok kullanıldığı için javascript tarayıcılar javascripti barındırmak zorunda

javascriptle her kısmı yapabilirsin ama webe yeni başlayacaksan backend kısmında sorunlar yaşabilirsin ve backenddede bazı sorunları olabiliyor o yüzden backend için php öğrenmeniz sizin için daha kolay ve ideal bir seçenek olacaktır.Front-end kısmı için Javascript zaten en ideal dildir.PHP çoğu websitesinde hala bulunmakta olan köklü bir dildir bu sıralar popülerliğini kaybettiği doğru fakat hala büyük şirketler backendde kullanıyor.Örnek Facebook hala PHP kullanmakta kendi dilini çıkardı Facebook tahminimce yakın zamanda kendi dilini kullanacak ama şu anlık hala PHP kullanıyor Backendde.

back-end için pişman olmamak istiyorsanız bence express.js’yi tercih edebilirsiniz. PHP zaten ölüme doğru gidiyor.
Django da olabilir. Python biliyorsanız daha avantajlı olur kendiniz için.

bir karar verin ama php kötü mü iyi mi

wikipedia wordpress vk gibi büyük sitelerde hala PHP kullanmaya devam ediyor ayrıca son sürümüyle PHP azda olsa kendini toparladı ne kadar daha piyasada bulunacağı bilinmemezliğini koruyor.PHP ölecek gibi bir iddia ortaya atmak şuanlık saçmalık olur.

PHP az da olsa kullanılmaya devam etse bile Node.js varken PHP’ye bakılacağını sanmıyorum.

node.js nedir tam olarak

Neden google’da araştırmıyorsunuz ?

1 Beğeni

yazdım zaten galiba bir sunucu tarafı çalışma ortamıymış