Merhaba Bu dönem web tasarımı dersi almaya başladım .Farkettim ki bir proje yapmak için birden fazla dil alt yapı ve benzeri şeyler var .Şöyle ki Html css ve Bootstrap 'terimleri ile belli bir proje gerçekleştiriyoruz buraya kadar anladım. Html Bir web sitesinin temel yapısını oluşturuyor sanırım. Css bu temelleri düzenleyip görsel açıdan istediğimiz şekle sokmamızı sağlıyor .Bootstrap da bazı işlevsel özelliklilerin çalışmasını sağlıyor. Web sitesini işlevsel hale getirmek içinde bilgilerin tutulacağı bir veri tabanı da olmalı. Temel olarak kafam bu noktadan sonra karışıyor ASP.Net ,AJAX .net Core,.NET MVC,PHP , vue.js,angular.js internetten de araştırdım .Daha çok kafam karıştı Bilen birinde tavsiye almak istiyorum.Yardımcı oluranız çok sevindim.
Bootstrap javascript ve css kütüphaneleridir. Yani bazı işlevsel özelliklerin çalışmasını sağlamıyor. İstesen Bootstrap kütüphanesinin kullanmadan istediklerini kütüphane kullanmadan da yapabilirsin.
Web geliştirme ise temel olarak ikiye ayrılıyor. önyüz ve arkayüz. ingilizcesiyle “front-end” ve “back-end” ön yüz dediğimiz olay kullanıcıya gösterilen kısımdan oluşuyor. Temel yapıtaşları html, css ve javascript. Birde bu işin arka tarafı var. Yani kullanıcının görmediği taraf. Burada ise kullanıcı bilgilerinin kaydedilmesi (v.s) gibi bizim normalde görmediğimiz işler dönüyor. Bahsettiğiniz şeyler ise bunları yapmanızı sağlayan araçlardan başka bir şey değil.
HTTP protokolunu bir incele.
Wireshark kur, basit bir web sitesine gir ve tarayici ile web sunucusu arasindaki konusmaya bir bak.
Back-end teknolojilerinin tamami, gelen request’lere dogru response’lar veren programlari yazmak uzerine kurulu. Front-end teknolojileri ise response’lari dogru bir sekilde resmedip, kullanicinin yaptigi hareketleri dogru request’lere ceviren web sayfasini yazmak uzerine kurulu.