Merhabalar.
Aklıma bir fikir geldi. Webcam alıp, webcam’i barkod okuma tabancısı olarak kullanmak sizce ne kadar mantıklı? Yazı okuyabilen webcamlar yaklaşık 350-400 TL civarlarında.
Sizce mantıklı mı, yoksa aptallık mı?
Merhabalar.
Aklıma bir fikir geldi. Webcam alıp, webcam’i barkod okuma tabancısı olarak kullanmak sizce ne kadar mantıklı? Yazı okuyabilen webcamlar yaklaşık 350-400 TL civarlarında.
Sizce mantıklı mı, yoksa aptallık mı?
Bundan yıllar yıllar önce kristof kolomb amerigayı keşfetmiş. (şimdilerde egonomisi iyi diye düşünülerek gençlerin gitmek istediği yer olarak anılıyor)
Literatürde yer alan bir söze göre de “ameriga’yı yeniden keşfetmeye gerek yok” deniyor.
amerikayı keşfetmek yerine bunu geliştirmeyi hedeflemelisin ve daima sahip olduğun imkanlar çerçevesinde kendini geliştirmeli ve etki edeceğini düşündüğün işler yapmalısın.
Bu soruya cevap vermedim, daha farklı yaklaştım konuya. İçinde kod yazacağın her eylemi gerçekleştir tabi ama en değerli vaktini sana hitap eden şeylere ayır ve onlar üzerine çalış. Forumdaki açtığın konulara baktığımda birbirinden bağımsız bir sürü şey denediğini ve hali hazırda bir tercihte bulunup o yolda ilerleyemediğini gözlemliyorum.
Kendine bir yol haritası belirle.
Yani saçma diyorsunuz?
Ben sana saçma derim. Seneye karşına bir fırsat çıkar ve bu fırsatta webcam’i barkod okutucu yapana 10bin$ ödül veriyoruz diye ilan çıkar. Ben saçma dedim diye sen vazgeçtiğin şeyi o gün yapamaz ve bana saçma gelen bir şey üzerinden senin tercihlerinde etki kurmamdan ötürü senin gidişatı olan hayatını farklı etkilemiş olurum. Ben anlatırım, tercihler kişilere kalır.
Sen karar ver. Senin için iyi olduğunu, mantıklı olduğunu ve seveceğini düşündüğün şeyleri yap. Zamanla bu şekilde ilerleyen hayatının sana tecrübeler kattığını görecek ve iyi ile kötüyü, doğru ile yanlışı, gerekli ile saçmayı kendin ayırt edebilir hale gelerek hayatına yön verme kabiliyetine sahip olup, kendini tanıyarak senin için en doğru olanı karar verebilir bir potansiyele sahip olacak.
Üstteki sözüm ana sayfaya sabitlenir mi? Belki… Gençler kendilerini tanımadan büyüyorlar. Zorluklar karşısında tek başlarına kalınca da savunmasız oluyorlar.
Şunu diyebilirsin, alt tarafı bir soru sorduk ne edebiyat yapıyorsun böyle. Haklısın ama bu tarz ufak bir detayda bile bunu hesaplayarak düşünmeye bugünden başlarsan ileride sana faydası olduğunu göreceksin.
OpenCv kurcalıyorum bu aralar, imaj işleme konusunda bir çok seçenek sunuyor. Evet web cam ile barkod okutabilirsin. Güzel fikir, hatta telefon ve pc üzerinden doğrudan barkod ve karekod okuyarak stok takibi yapılmasını sağlayabilirsin. Bu sayede fazladan el terminali gerekmemiş olur. Cep telefonu kamerası ve web cam bir ağ üzerinde olursa hem depoda, hemde kasada işe yarayacaktır.
Easy OpenCV tutorial 5: QR CODE \ BAR CODE Reader - YouTube
Ben buradaki gibi pythonblocks kullanmıyorum ama gerçeklenmesini görmen açısından faydalı olabilir.
Yani cep telefonu kamerası, pc kamerası, webcam ile rahatlıkla yapabilirsin, böylece el terminali maliyetinden eldeki mevcut cihazlarla kurtulmuş olursun.