Merhaba arkadaşlar bir borsa için telegramda fiyat botu yazdım. 6 aydır aktif olarak çalışıyor her şey yolunda fakat bugün gözüme bir şey takıldı insanlar charta bastığında grafik açılıyor ama bu grafiğin bazı coinlerde eski tarihleri gösterdiğini farkettim sebebini araştırdığımda ss alması için kullandığım bir web api aynı site için istek yollandığında bellekte tuttuğu görüntüyü bizimle paylaşıyor.
Grafiği çektiğim site burası grafik için bir api bulamadım.
Bir çözüm yolu arıyorum aslında birçok şey denedim ama bu işin çok hızlı gerçekleşmesi gerektiği için istediğim sonuçları alamadım şuanda kullandığım web servisi ile ortalama 0.6 saniyede kullanıcıya grafiği getirebiliyorum. Ama bahsettiğim gibi bellekte tutma problemi var.
Kod paylaşmak zorunda değilsiniz aklınıza gelen çözüm yöntemlerini yazabilirsiniz. Benim için önemli nokta hızlı çalışması (maks 4sn) ve ücretsiz olması.
hocam trading view var bir çok api ve apileri özelleştirme seçeneği sunuyor kullanıclara çok detaylı araştırmadım fakat bir arkadaşım sitesine borsa tabloları eklemek istiyordu bende azcık web bilgim ve trading view apileriyle bir şeyler yaptım sizde bir bakarsanız detaylı bir araştırma sonucu güzel şeyler çıkacaktır
Hocam bunu biliyorum bir çok para birimi için api ile görseli rahat bir şekilde alabiliyorum fakat benden istenen bizzat kendi görüntülerinin kullanılması bu yüzden zorlanıyorum. Farklı (yeni projeler) tokenlarda olduğu için bazılarını TradingViewde bulamıyoruz malesef
Kontağa geçmedim çünkü bilerek böyle bir kısıtlamaya gitmişler ücretli versiyonlarında bellekte tutmadıklarını yazmışlar.En başında buna dikkat etmemiştim.
Şuanda bende bunun üzerinde çalışıyorum
Birşey daha farkettim kullandığım web servisinde api token tarzında bir sistlemleri yok puplic olarak hizmet veriyorlar ama bellek tutma sistemleri kullanıcı özelinde. Başka bir bilgisayarla aynı sitenin ekran görüntüsü istediğimde yenilenmiş olarak alıyorum ama çok daha yavaş oluyo oyüzden şimdilik bunu kenara atıp kendi grafiğimi kendim çizicem gibi görünüyor.
Yine de alternatif çözümlere açığım
Benim sorunum tam tersi Bende bütün bilgiler var bunu grafiğe çevirmem gerek. Api aracılığı ile bilgileri çekebiliyorum sadece görseli borsanınkiyle aynı olsun istediğim için öncelikle borsadan grafiği çekme yoluna gittim ama istediğimi alamdım.
“JavaScript chart” arattigimda onlarca secenek cikacak, arasindan secmek zor olacak zannediyordum. Oysa gordum ki kutuphanelere para verir olmusuz. Maintain edilebilen ve kullanilabilen JavaScript kodu yazabilen developer bulan firmalar aninda bir SaaS modeli gelistirip urunlerini bunun arkasina koyuyorlar. Eminim birkac tanesinin libre + paid cift versiyonu vardir da, mide bulantisindan bakamadim.
O halde Grafana tavsiye etmem abuk kacmayabilir. Simdiye kadar sadece sistem gozetimi baglaminda kullandim ama su an ise yaramasa bile bilinmeye deger bir yazilim.
Sen ne kullaniyorsun? Guzel bir kutuphane buldun mu?
Sayfadan otomatik screenshot almak bir cozum. Ustelik sayfa refresh’e gerek duymuyorsa browser surekli acik birakilabilir ve sayfaya ek yuk olusturmaz.
Hocam botu pythonla yazdım. Grafana ya baktım ama benim için çok ağır kaçar gibi gözüyor.
Bende bunun için biraz araştırma yaptım basit bir kütüphane buldum.
Hem hızlı hem de işe yarıyor. Belki ilerde django ile bunu bir web servisine dönüştürebilirim