Windows 7 tüm klasör ve dosyaları (dosyaların içeriği olmayacak şekilde) rar dosyasına nasıl yedeklerim/kopyalarım?

C ve D diskindeki tüm dosya ve klasörlerin (klasör içinde klasör ve dosyalar dahil. yani tüm dosya ve klasörler)(tüm dosyaların boyutu 0 byte olacak şekilde yani içeriği olmadan) adlarıyla, uzantılarıyla ve infolarıyla beraber (created, modifield, accessed) bir rar dosyasına kopyalamak istiyorum (yani sadece içeriği olmadan kopyalamak. onun dışında herşeyi aynı olacak şekilde).

Cmdden komutlar ile txt dosyasına yazdırılabileceğini hatırlıyorum ama bu info bilgilerini bir yazı olarak bir txt dosyaya yazmak değil de direkt dosya ve klasör üzerinde olarak kopyalansın istiyorum. Ama dosya/klasörlerin location bilgileri ve boyutları da pcde rarın dışında bir txtye kaydedilsin istiyorum.

Direkt rar dosyasının içine kopyalamak mümkün değil ise bir klasöre kopyalamak ve klasörü rar ile arşivlemeyi düşünüyorum ama bunu da nasıl yapacağımı bilmiyorum ve araştırdım ama bulamadım.

Windows 7 Ultimate SP1 kullanıyorum.

Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

İyi forumlar.

Dosyalari yaratacak yer varsa dosyalari yaratmak cok daha kolay (herhangi bir programlama diliyle yaratilabilirler. Tarihlerini ayarlamak biraz daha -ama cok daha degil- zor olacaktir.)

Arsivi dogrudan yaratmak cok daha basit bir yontem olmakla beraber secilen arsiv formati yuzunden zor olacagini dusunuyorum. Bildigim RAR yaratan bir kutuphane yok.

Bilgisayarımda dosyaları aynen boyutlarıyla beraber kopyalayacak kadar boş alan yok. Bu sebeple boyutsuz olarak kopyalamak istiyorum.

Bildiğim kadarı ile rar ve zip arasında pek bir fark yok. Benim amacım format atmadan önce dosya sisteminin yüzeysel bir yedeğini almak (Zaten kişisel dosyalarımın yedeğini aldım. Bir de dosya sisteminin bir yedeği bulunsun istiyorum.).Arşiv formatı zip olsa da olur. Yardımcı olabilir misiniz?

Su yetmiyor mu dosya listesi yedegi olarak?

Programlama ogrenmek isteyenlere yardimci oluyorum fakat hazir kod isteyenlere baskalari yardimci oluyor genelde.

Öncelikle teşekkür ederim. Saatlerdir chatgpt ve bard ile uğraşıyorum. Kaç kez sordum ama sonuca ulaşamadım. Google ve yandexte de hem türkçe hem ingilizce olarak araştırmama rağmen yine sonuca ulaşamadım.

[quote=“387xuanycz, post:1, topic:20782”]
Ama dosya/klasörlerin location bilgileri ve boyutları da pcde rarın dışında bir txtye kaydedilsin istiyorum.
[/quote]
Su yetmiyor mu dosya listesi yedegi olarak?

Aslında şuan düşündüm de c ve d diskindeki tüm dosya, klasör, alt klasörlerin location bilgileri, adları, uzantıları, boyutları, size on disk, modifield, accessed, created, bilgileri bir txtye kaydedilse bana yeterli. Yardım edebilir misiniz?

DIR /S /A C:\ > C.txt

Merhaba, verdiğiniz komutu cmdde denedim ama "tüm dosya, klasör, alt klasörlerin location bilgileri, adları, uzantıları, boyutları, size on disk, modifield, accessed, created, bilgileri"ni kaydetmedi. Verdiğiniz komutu araştırdım ve benim istediğim bilgilerin hepsinin “dir” komutu ile kaydedilemeyeceğini öğrendim. Chatgptye sordum powershell komutu verdi:

Get-ChildItem -Path "C:\", "D:\" -File -Directory -Recurse | Select-Object FullName, Name, Extension, Length, LastWriteTime, LastAccessTime, CreationTime | Out-File -FilePath "dosyalar.txt"

denedim ama “Get-ChildItem : A parameter cannot be found that matches parameter name ‘File’. At line:1 char:56” hatasını verdi. -File komutu gerekli olduğu için pek çok kez daha farklı şekillerde sordum bu hatayı. Ama sonuca ulaşamadım. Ne kadar sorarsam sorayım hatayı düzeltmek için doğru bir yöntem söylemedi. Ben de bard’a sordum ve file komutu powershell 3.0da tanıtılmış. Benim powershellin sürümü ise 2.0. Güncel sürüm yükleyebilir miyim? Ne önerirsiniz?

powershell 5 sürümünü yükledim ve sorun çözüldü