wxPython ile eş zamanlı işlemler

Merhabalar arkadaşlar!

Ben wxPython ile bir youtube örümceği deniyorum. Amacım, video linkini yapıştırdığınız içerik hakkında bilgileri döndürmek. Video adı, görüntülenme sayısı vesaire…

Fakat anlayamadığım bir durum var:

Diyelim ki kullanıcı youtube linkini yapıştırıp ENTER tuşuna bastı, Video ile alakalı bilgiler gelene kadar pencerede hiç bir işlem yapamıyorum. Örneğin odağımı değiştiremiyor, daha önceki bilgiler arasında dolaşamıyorum. Sanırım bu işlem yüzünden pencerem bloklanıyor. Bu konu hakkında beni aydınlatmak isteyecek arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim. Sağ olun, var olun.

Thread kullan, şu enteri bastığında çalışan fonksiyonu Thread kullanarak çalıştır.

Öncelikle ilgin için çok teşekkür ederim. Fakat o fonksiyon bir veri döndürüyor ve Thread kullanarak fonksiyondan dönen veriyi göremiyorum. Bu konuda ne önerirsin?

pyqtSignal kullanmanı tavsiye ederim, mesela o fonksiyonun değer döndürdüğünde yapacağın işi bir fonksiyon haline getir, def islemi_tamamla(self, gelen_deger) bunun gibi. Thread içerisinde de döndürülecek değerler artık elinde olduğunda, pyqtSignal-nı emit yaparak bu son fonksiyonun çalışmasını sağlaya bilirsin, emit yaparken gidecek değerleri de göndermen lazım.

Yalnız ben QT değil **WXPython kullanıyorum. Onun için bir öneriniz var mı?

https://docs.wxpython.org/events_overview.html

Bilader threadda çıktığı alabilmek için return fonksiyonu kullanabilirsin