Python ile XML düzenleme için bir program yapmak istiyorum nereden başlayayım hangi kütüphaneyi kullanayım yardımcı olabilir misiniz ?
Yapmak istediğim şey standart yapıda bir xml formatım var yapacağım program ile bu xml dosyasını seçtiğim zaman değişmesini istediğim alanlar mevcut bu alanlar için yeni isimler isteyecek ve daha sonra veri eklemek için seçenekler çıkacak 3 adet seçenek olacak örneğin elma seçeneğini seçti önceden elma değişkeni içerisine oluşturacağım xml tagını ekleyecek ekleme işlemi tamamlanınca tekrar soracak şeklinde bir yapı kurmak istiyorum. Bu işlemi kopyala yapıştır ile yapıyorum çok fazla zamanımı alıyor. Bu konuda izlemem gereken yol nedir.
Yanılmıyorsam beautifulsoup bu işi yapıyor. Ayrıca standart kütüphanede bir paket mevcut. Bunlar dışında bir modül bulmak isterseniz pypi.org adresini ziyaret edin. “Xml”, “Xml parser” gibi anahtar kelimelerle arama yapın.
Şimdi istediğim işlemleri yapmaya başladım fakat yeni bir eleman ekleyeceğim zaman direk dosyanın en altına ekliyor biraz araştırdım fakat istediğim elemanın altına ekleme yöntemini bulamadım ayrıca bir sorum daha var şimdi elemanı eklerken 3 tırnak içinde ekliyorum böyle olunca program ilk çalıştığında kullanıcıdan aldığım değişken değerini içine yazdıramıyorum değeri yazdırmak istediğim yerler değişken olarak adlandırıp kodu aşağıya ekliyorum bu konuda yardımcı olabilir misiniz ?
Verdigin kodda dosyayla ilgili hic bir sey yok. dosyaYolu.getroot()'un en altina mi ekliyor demek istedin?
Hangi kutuphaneyi, nasil kullandigin ve dosyaYolu’nun ne oldugu hakkinda en ufak bir fikrim yok ama append yerine baska bir fonksiyon kullanman gerektigini soyleyebilirim. (ElementTree kullaniyorsan 5 altindakine bak)
Bu bir string uretme problemi. String formatlama yontemlerini inceleyebilirsin.
Ama bu yontemi kullanacagina ozellikleri ve degerlerini kodla vermeni tavsiye ediyorum. (attrib sozlugu ise yarayabilir)