Yapay zeka ile kod yazmak, proje çıkarmak

Abilerim kardeşlerim selamlar. Fazla uzatmadan direkt konuya giriş yapayım diyorum.

Yapay zeka ile nasıl proje geliştiriyor, kod yazıyorsunuz? Bu zamana kadar hep bilgi almak amaçlı kullandım. Hiç direkt kod yazdırmadım ancak artık yapay zekaya direkt kod yazdırmaya ufaktan başlamam gerekiyor çünkü çalıştığım şirket -zorla olmasa da- kodu yapay zekaya yazdırmamı istiyor. Birkaç ay “temiz yazmıyor, bakımı zor kod yazıyor, saçma sapan buglar çıkıyor, olmayan paketleri kullanmaya çalışıyor” gibi gibi sebeplerle kod yazdırmamaya direttim. Bu sebeplere karşın her zaman “promptun iyi değil, iyi promptla her şeyi yaptırabilirsin” cevabını aldım. Şimdi soruyorum sizlere, bu yapay zekanın doğru kullanımı nedir? Siz nasıl kullanıyorsunuz? Ne yaparsam yapayım temiz kod yazdıramıyorum. Instructionlar, custom modeller, RAG’ler, hatta kendim LoRA bile eğittim ancak olmuyor, istediğim gibi yazamıyor. Asla içime sinen bir çıktı alamıyorum yapay zekadan. Herkes AI hypelarken ben geri kalmış gibi de hissediyorum aynı zamanda. Nedir bu işin oluru?

1 Beğeni