PISA direktörü bir açıklama yapmıştı. “Artık çocuklarımıza programlama öğretmenize gerek yor. Yakında istediğiniz programları yapay zekalı programlar kendileri yazacaklar”. GTP (yeni adıyla) 2012 yılından beri geliştiriliyor. Şimdi bir dev haline geldi. Microsoft’un da, Apple’ın da, Amazon’un da, Google’un da benzer bir çalışması var. Gelecek böyle olacak. İnsan beyni hazıra alıştırılarak fonksiyonelliği ister istemez azaltılacak. Gözü açık ama istenileni gören daha rahat yönetilebilir hale gelecek.
Insanlar, rahata alisiyor. Ileride bir yazilimcinin bile degeri olmayacak. Calismayan ve uretmeyen insan beyinleri gittikce artacak. Artik “Software developer” meslegi yapay zekaya “soyle bir uygulama istiyorum” diyen insanlara denecek. Insanlar gittikce daha fazla oyun oynayacak, daha fazla yiyecek, daha fazla uyuyacak. Onlari her sabah yataktan kaldiran bir sebepleri olmayacak cunki. Yasama sevinci olmayacak. Artik bu zevki, yapay zekalara birakmis olacagiz cunku.
yazılımı işin yanında bir güç bir zevk olarak da gördüğümden öyle bir şey olsa ve o günleri görebilsem bile beni yataktan kaldıracAK bir sebep olarak kalacAk
beynin yapısı tamamen keşfedilip dijital olarak sentezlenmediği sürece bir sorun olmadığını düşünüyorum çünkü yapay zekalar bildiğim kadarıyla matematiksel işlemlerden çıkarım yapıyorlar gpt-3’ün bu kadar ilgi görmesinin sebebi turing testini geçmeye en yakın algoritma olması