Yaptığım uygulamanın pc açıldığı an otomatik olarak başlamasını istiyorum

Python da bir uygulama yaptım fakat başlıktaki konuyu çözemedim ve benim programımın diğer programlardan da önce yani masa üstü ekranı geldiği an program açık olsun bunun için basit bir kod var mı pek fazla bilgim olmadığı için açıklarsanız çok güzel olur.

Windows kullanıyorsan

C:\Users\kullaniciadi\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup

Ubuntu kullanıyorsan
Bu linke bak

OS X kullanıyorsan:
Bu linke bak

Kod ile yapmak için ubuntu ve os x te nasıl yaparsın bilmem ama windows ta belirttiğim konuma dosyayı kopyalayabilirsin (yönetici izni gerektirebilir) ama kodsuz olarak yapacaksan yukarıdaki yöntemlerden işletim sistemine uygun olanını seç.

1 Beğeni

Kod olarak yazmam gerekiyor şuan yaptığım uygulamayı sadece ben kullanmayacağım

Windows için:

import shutil
import os

shutil.copyfile(python_dosyasinin_konumu, "C:\\Users\\"+ os.getlogin() +"\\AppData\\Roaming\\Microsoft\\Windows\\Start Menu\\Programs\\Startup")

Diğer işletim sistemlerinde nasıl yapılacağını bilmiyorum üzgünüm.

1 Beğeni

Programı .exe haline getirin. Çok kolay bir şekilde yapılabiliyor pyinstaller gibi kütüphanelerle. Daha sonrasında da üstteki arkadaşın da bahsettiği C:\Users\kullaniciadi\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup
klasörüne atın exenizi.

2 Beğeni

Python dosyasının konumu yerine C:\Users\m\Desktop\main.py yazılmayacakmı yazılmayacaksa ne yazayım çalıştıramadım komudu

Evet, yazılacak. Ama tırnak işareti arasında ve çift ters slash (\) ile.
"C:\\Users\\m\\Desktop\\main.py" yani.

evet onu unutmuşum kusura bakmayın ayrıca kopyalama işlemi yapılırken Permission denied error 13 galiba dosyayı kopyalamaya izin vermiyor nasıl düzelticem ?

Programı yönetici olarak çalıştırmalısın

Farketmiyor yine aynı hata