Yardım edebilir misiniz?

Visual Studio Code’da kodumu çalıştıramıyorum. Kod şu:

#include <iostream>
using namespace std;

#define sifre
#define sayac
#define sure

void setup () {
 int sifre
 int sure
 int sayac
}

void loop () {
 if (sifre == 4607) {
  cout << "Sifre dogru. Hosgeldiniz.";
 }
 else {
    cout << "Sifre yanlis. Lütfen <<sayac<< icinde tekrar deneyiniz." ;
 }
 if {
    sure == 0;
    return 0;
 }
 } 

edit: Hata mesajı debugla ilgili. Kodumda bir sıkıntı olmadığı yazıyor. Debug olmadan yapayım edim öylede olmadı

Kütüphane gözükmüyor fakat kullandığım kütüphane iostream

Merhaba,

Yanlış anlamayın ama yazdığınız kodlardan ve soru sorma tarzınızdan ötürü sizin baştan C++ öğrenmeniz gerektiğini düşündüm. Çünkü ne yazdığınızı anlamadan yazıyormuşsunuz gibi geliyor bana. Bu aşamada size yönelik tavsiyem C++ üzerine birkaç kurs almanız olur. YouTube’da C++ dersleri diye aratırsanız karşınıza birkaç tane kurs çıkacaktır. İngilizceniz varsa çok daha iyi, kaynak sıkıntısı çekmezsiniz. Ama “konuşmaya” çalıştığınız dil üzerine en azından bir iki tane (hatta daha fazla) tutorial bitirin. Bu aşamada kodlarınızı düzeltmenin size pek bir faydası olacağını düşünmüyorum. Yazdığınız kodları birer metin olarak kabul ederseniz, bu metinler yüklemi veya başka bir ögesi olmayan anlamsız cümleler gibi görünüyorlar. Bu şekilde fazla ilerleyemezsiniz bence. Yani önce bilgi edinmeye sonra da ne kadar öğrendiğinizi test etmeye çalışın.

Mesela aşağıdaki c++ derslerinden birisini seçip ona başlayıp, o bittikten sonra da bir diğer kurs ile devam etseniz inanıyorum ki paylaştığınız koddaki hataları görür ve bu başlıkta bahsettiğiniz sorunu daha rahat çözersiniz.

Aşağıdaki linkin de size faydalı olabileceğini düşünüyorum. Sadece bütün bu kaynaklara zaman ayırıp okumanız, okuduklarınızı anlayıp anlamadığınızı görmek için de uygulamalar yapmanız gerekiyor.

https://cplusplus.com/

Tavsiyeniz için teşekkür ederim.
Evet c++ öğrenmeye yeni yeni başlıyorum. Fakat, uygulamada hatamın olmadığı yazıyor. Buna rağmen kodu çalıştıramıyorum. Bunun neden olduğunu anlayamadım. Yardımcı olursanız sevinirim…

Yok, ne yanlış anlaması. Doğru söylüyorsunuz c++ dilini tam pekiştiremedim daha.

Kodunuz çalıştırılabilir bir kod değil ama. Hatalarla dolu. Ve öyle hatalar var ki sizi bu yüzden sıfırdan C++ öğrenmeye yönlendirmek istiyorum.

1 Beğeni

Tamam, anlıyorum. Fakat hatalarımı söylerseniz, hatasız yanlarımı bir daha tekrar etmek zorunda kalmam(Bu kod ve dışındaki hatasız yanlarım.). Çünkü, sürekli buna benzer kodlar yazıyor ve benzer hatalar yapıyorum. Hatalarımı söylerseniz, işe önce hatalarım düzeltmekten başlarım. Ne de olsa insan önce hatalarını düzeltmelidir. Değil mi?

Peki, şöyle başlayalım, nasıl bir işlemi yapsın diye yukarıdaki kodları yazdınız? Önce yapmak istediğinizi bir anlatın.

Doğru şifre olan 4607 girildiğinde Sifre dogru. Hosgeldiniz. yazacak. Eğer şifre olarak farklı bir sayı girilirse Lutfen <<sayac<< icinde tekrar deneyiniz. yazacak. Süre 10 sn. Her bir saniye geçtiğinde sayaç değişecek. Süre bittiğinde başa döndürüp şifre ekranını getirecek.

Bahsettiğiniz bu işlem için bir döngüye ihtiyacınız var ama mesela siz bu döngüyü kodlarınızda oluşturmamışsınız. Bu birinci hatanız. Peki döngü nasıl oluşturulur biliyor musunuz?

Öğrenmiştim fakat uzun zamandır çok uğraşmadığım için tam olarak hatırlayamıyorum maalesef.

İster C++ öğrenin ister başka bir dili fark etmez, her dilin söz diziminde belli bir takım anahtar kavramlar vardır. Döngüler de bu kavramlardan bir tanesi. Döngü kavramı, programlama dillerinin temel kavramlarındandır.

Siz şu aşamada o dile ait anahtar kavramları bilmeden o dil ile ilgilenmeye çalışıyorsunuz. Yani döngü konusunu işlemeden döngüye ihtiyacınız olan bir işlemi tasarlamaya çalışıyorsunuz, tam da bu yüzden tutorialları incelemeye başlayın diyorum size. Çünkü bazı kavramları öğrendikçe bazı şeyleri yapabilir seviyeye geleceksiniz.

Döngü için sonlandıktan sonra başa döndürmesi gerekmiyor mu? Return 0 bu işe yarıyor diye biliyorum ama?

Ayrıca if ve else döngüsünü kullandım. Diğer dögülerde while ve for değiil mi? + do while.

Öncelikle, if ve else döngü değildir.

Bakın, tekrar ediyorum, burada sorduğunuz sorular gerçekten sizin bir C++ eğitimine ihtiyacınız olduğunu gözler önüne seriyor. Size samimi tavsiyem şudur ki, bu tarz sorular sormaktan vazgeçin ve bir an önce de tutorial izlemeye başlayın.

Tamam, teşekkürler. En yakın zamanda tekrar öğrenmeye başlayacağım.

Kendinize biraz zaman tanıyın lütfen, yukarıdaki kaynaklardan birine başlayın, faydasını göreceğinizi umuyorum.

İyi çalışmalar.

1 Beğeni