Yazılıma Girişte Temel Araştırma İçin Uygulanacak Temel Adımlar

Dostlar aşağıdaki adımlar sizce doğru mudur? Bu araştırma adımlarına uymak bana fayda sağlar mı sizce?

:arrow_right:Yazılıma Girişte Temel Araştırma İçin Uygulanacak Temel Adımlar:

-Yazılım nedir, ilk önce onu öğren. (İsteğe bağlı, algoritma nedir diye de algoritma konusuna bakabilirsin)
-Ardından yazlım alanları nelerdir onları öğren.
-Yazlım alanlarının neler olduğunu öğrendikten sonra, yazlım alanları hakkında derin bir araştırma yap.
-İlgini çeken bir yazlım alanını seç ve o yazlım alanında hangi dillerin, (hatta belki veritabanlarının) kullanıldığını öğren.

  • Ardından o yazılım alanında kullanılan dilleri gene kapsamlı ve ayrıntılı şekilde araştır.
  • Bu dil araştırması sonucunda, yazılma girişte ilk başlayacağın dili seç. Bu yazılıma girişte öğreneceğin ilk dil olacağından, öyle zor bir dilden başlama.
  • Dili seçtikten sonra, o dildeki temel kavramları öğren ve hatta uzmanlaşma gibi bir şansın varsa bu şansı kullan. Yani bir dilden öbür bir dile atlama sürekli, bu yanlış birşeydir. Bir dilde uzmanlaştıktan sonra ilgilendiğin yazlım alanındaki diğer dillerde de temel bilgi sahibi olman sana fayda sağlayacaktır.
  • Bu adımlardan sonra yazlım hayatına güzel bir giriş yapmış olacaksın. Başarılar dilerim.

Not:
Bu araştırma adımları sırasında, mutlaka araştırdığın yerlerde anlamını bilmediğin kavramlar olacaktır. Onları da ara araştırma adımı olarak ekleyebilirsin.

Not 2:
Yazlım ile ilgilenen insanların bulunduğu forum, grup gibi topluluklara katılırsan çok güzel olur. Hem seninle aynı alanda uğraşan insanlar ile tanışabilirsin hemde araştırma sürecinde aklına takılan soruları bu topluluklara sorabilirsin.

Başkasını bilmem ama bence yazılıma sağlam bir temel atmanın yolu C’ dir. Daha önce ben de denedim C++, C# ile başlamayı. Hep bir şeyler havada kalıyor. Yok en üstte yazdığımız şey ne? Niye burada arg yazıyor (v.s) Şu an C öğreniyorum. Rahat bir nefes aldım. Aklımdaki bütün sorular teker teker cevaplarını buluyor. Diğer türlü sadece ezbere bir şeyler yazıyormuş gibi oluyorsun. Şimdi ise gerçekten mantığını kavrayarak bir şeyler yazıyor gibi hissediyorum.

2 Beğeni

C’den başlamak iyi olabilir ama bu hangi yazlım alanı ile ilgili olduğuna da bağlı bence. Mesela ben backend istiyorum ilerde, ilk hangi yazlım dili ile başlayayım diye sorduğumda, bunun cevabı C olur mu ki?

Bahsettiğim şey programlama mantığı. C çok eski bir dil ,ama hala popüler, olduğu için çoğu dil bu dili temel alarak geliştirilmiş. Ne zaman başka bir dilin söz dizimine baksam hep C’den bir iz görüyorum. Benimde ileride ki hedeflerim C dili ile doğrudan alakalı değil. Okulum C++ gösterdi. İnternetten Python’a baktım. JavaScript Online ders aldım. Aynı şekilde C#'da da. Çok zorlandım. Çünkü her şeyin sebebini merak eden biriyim. Bir şey havada kaldı mı soğurum, öğrenesim gelmez. Zaten çevrende varsa eğer iyi yazılımcı neredeyse hepsinin bir C temeli var. Nesne tabanlı programlama bambaşka bir şey. Önce fonksiyonel programlamaya tam hakim olacaksın ondan sonra oraya yönelmelisin diye düşünüyorum. Ki ben de şu an onu yapmaya çalışıyorum.

Bu daha açıklayıcı oldu teşekkürler. Programlama mantığını C’den öğrenip diğer dillere öyle geçmek daha mantıklı evet. Peki bir soru daha soracağım bu doğrultuda; Ben şimdi programlama mantığını öğrenmek amaçlı C öğreneceksem sanırım bu dilde öyle çok gelişmeme, uzmanlaşmama gerek yok, haksız mıyım? Yani temelleri öğrensem bana yeter mi?

1 Beğeni

Bak işte bunu cevaplayamam henüz. Çünkü dediğim gibi bende şu an öğreniyorum. Şu an işaretçilerdeyim (pointer). Şahsî fikrimi sorarsan kütüphanelerde çok boğulmamak şartıyla bütün operatörleri, veri tiplerini, ön işlemci kelimelerini, structers, fonksiyonları öğrenmen. Tabii bu kadarı temel mi oluyor orta mı oluyor bilmiyorum.

1 Beğeni

Anladım. Bu güzel sohbet için çok sağol, iyi günler :slight_smile:

1 Beğeni

Bence de. Çünkü şu anda öve öve bitiremediğimiz dillerin derleyicileri ve/veya yorumlayıcılarının hepsi C ile yazıldı. Çünkü bu dillerin hiçbiri yokken en gelişmiş dil C idi. Fakat şu anda C çok gelişmiş bir dil değil. Herkes bu dil üzerinden desteklerini çekti.

1 Beğeni