Yazılıma ilk adımı atmak ve ilerleme süreci hakkında

Selamlar ben yazılım öğrenmek istiyorum. Başlıyorumda kod yazıyorum falan ama sonra tıkanıyorum nasıl bi ilerleme stili belirlemem gerek bu mesleği ileride yapmayı çok istiyorum.

Hocam tam olarak nerede tıkanıyorsunuz? Kod yazarkan algoritma fikri mi aklınıza gelmiyor? Veya ne anlamda tıkanıyorsunuz? Biraz daha detay verirseniz iyi olur.

1 Beğeni

Tam olarak nerede takılmaktasınız ? Ona göre çözüm üreteceğim. Açıkçası ben de kodlamaya yeni başladım ve hiç tıkanma yaşamadım logg3r modülümü yazarken.

1 Beğeni

Geç cevap verdim kusura bakmayın, evet biraz detay verebilirim kod yazarken ne yapacağımı bilmiyorum tıkanıp kalıyorum yeni bilgiler öğrenemiyorum, sonsuz bir döngüde gibi oluyorum sıfırdan başlıyorum sürekli for döngülerine geliyorum classlarla çalışıyorum, bir süre sonra tekrardan bir bakmışım değişkenleri öğreniyorum. Aslında zorlanmıyorumda sadece ileriye adım atamıyorum gerçek hayatta işimize yarayacak bişeyler geliştirmek istiyorum hesap makinesi veya kullanıcıdan veri almaktan sıkıldım

Yetersiz pratik yapıyorsun o zaman? Aklında kalmıyor?

evet abi büyük ihtimal dediğin gibi peki nasıl çözebilirm bu durumu tavsiye verebilir misin?

Bende senin gibi yeniyim. Surekli farkli kaynaklardan arastirma yaptim. Her kaynakta egitim siralamasi farkliydi. En sonunda yazbelde sabit kalip, oradaki egitim sirasina gore gidiyorum. Hersey gayet aciklayici anlatilmis. Ama, kafama takilan seyler oldumu, o konu uzerinden farkli kaynaklarada bakiyorum. Derslere calisirken kafan rahat olsun, karamsarliga dustugunde, kendini bir sekilde motive etmen lazim. Ben oyle yapiyorum. Bıkkınlık geldiginde calismayi birakiyorum. Cunku okumaktan ve izlemekten hic bir sey anlamiyorum.

Surekli ayni seyleri okuyup ve izleyip mesafe katedemiyorsan, uzulme… en azindan o konulari iyice kavrarsin. 1-2 aydir kosullu durumlara, input fonksiyonuna ve dongulere calisiyorum :slight_smile: anlamadan bir sonraki konuya gecmiyorum.

1 Beğeni

Teşekkür ederim bu dediklerine ağırlık vermeye çalışıcam :slight_smile: sanada başarılar dilerim

Tesekkur ederim, Rabbim cumlemize zihin acikligi versin :wink:

1 Beğeni

Bence en iyi öğrenme şekli kafanda bir proje belirleyip ona başlayıp bitirmek. Proje belirlemekle olsaydı dediğinizi duyar gibiyim. Ben şu ana kadar 2 proje yaptım. Birisi masaüstü uygulaması, diğeri web sitesi. İlk başladığımda ve başladıktan sonra zaman zaman ben hayatta bu işi tamamlayamayacağım duygusuna kapıldım ama ikisi de bir şekilde bitti. Şimdi ortaya çıkan 2 işe bakıp ya ben bunları nasıl yaptım diyorum. Şimdi aynısını yapmaya kalksam yine çok zamanımı alır ama eskiye nazaran biraz daha kısa. Eminim en sonunda artık bazı şeyleri gözün kapalı yapar hale geleceksin. Uğraşa uğraşa, araştıra araştıra her şeyin çözümünü buluyorsun. Hani Edison ampulü bulmadan önce başarısız 2000 deneme yapmış sonra da hayır başarısız değillerdi ampul yapmamanın 2000 yolunu öğrendim demiş o hesap.

3 Beğeni

teşekkürler abi süper anlatmışsın :slight_smile: emeğine sağlık bu forum ve sizin gibi güzel insanlar sayesinde çizdiğim yolu az çok görebiliyorum elimden geldiği kadar yapmaya devam edicem

1 Beğeni