Yazılımda Hangi Alandan Gideceğimi Nasıl Öğrenirim?

Merhaba.

Python öğrendim/öğreniyorum. Döngüler, veri yapılarının dönüşümleri, xargs gibi şeyleri hallettim.

Hem yazılım pratiği hem de algoritma becerimi arttırmak için Project Euler kullanıyorum ve an itibariyle 4. sorudayım.

Bu işi hedeflerime ulaşıp yeni hayaller kurmak için yapıyorum. Bir hobi değil. Ciddi bir iş. Para kazanmam lazım.

Büyük işleri tek başıma yapamayacağımı biliyorum.

Büyük işin neresini geliştirmem gerektiğini bilmiyorum. Network, back-end..?

Bu yüzden size danışmak istedim.

1, Siz ne yapmak istediğinizi nasıl öğrendiniz?
2, Ne taraftan gitmesi gerektiğini bilmeyen biri için öneriniz nedir?

Teşekkürler.

1 Beğeni

Başarılar diliyorum size. Sadece özel mülk , kapalı kaynak yazılımla kendinizi sınırlamayın. Free Software, Open Source projelere de dalın. Hem tecrübe olur, hem de eliniz ısınır.

Görüşmek dileğiyle …

bence biraz biraz denemen faydalı olacak. ilk olarak kendine sor sen yazılımda neleri seviyorsun nelere ilgi duyuyorsun. ben eskiden derin şeyleri geliştirmeyi sevdiğimi biliyordum ama tam olarak kestiremiyordum. back-end biraz baktım çok tatmin olmadım sonra c öğrendim, network baktım oda çok tatmin etmedi linuxla tanıştım ve şimdi gerçekten istediğim şeyin bu olduğunu anladım. alan olarak işletim sistemleri seçtim ve bunun üzerinde devam ediyorum. umarım sende en yakın zamanda sevdiğin alanı keşfedersin. başarılar…

Bol bol deneyin. Neyi sevdiğinizi bulmaya çalışın. Ve kendinize zaman tanıyın. Para kazanacak kadar öğrenmeniz yıllarınızı alabilir.

“Bir şeyi yapmanın en iyi yolu onu yapmaktır.”
Şanyü